#etårmedgenbrug - Unnur Árnadóttir

Følg med i Unnurs udfordring #etårmedgenbrug her på siden og på vores instagram 

@rodekorsgenbrug

Unnur Árnadóttir 1

Unnur Árnadóttir

@u_arnadottir

  • 22 år
  • Fra Aarhus

Jeg håber, at udfordringen hjælper mig til at tænke mere kreativt, og at jeg kan blive inspireret af de andre deltagere

Hvilken rammer har du sat for udfordringen?

Jeg stiller de krav til mig selv, at hvis jeg får brug for eksempelvis nye sko, sokker eller undertøj, så kan jeg købe dette nyt. Det skal være af god kvalitet, og jeg vil undgå at støtte butikker, der sælger ”fast fashion”.

Hvad vil du gerne opnå?   

Mine ambitioner er, at jeg ikke køber bare for at købe. Jeg vil prøve at købe noget, som jeg helt sikkert kommer til at bruge - og ikke bare fordi, jeg synes det er flot. For mig er det vigtigt, at selvom jeg køber genbrug, så køber jeg ikke det, som jeg ikke har brug for. Herved vil jeg også undgå, at mit forbrug gør det sværere for andre, der har et behov for at købe genbrug, at gøre dette.

Jeg synes, det er vigtigt, at der sættes fokus på det overforbrug, der er i vores samfund, og at fordelen ved at købe genbrug pointeres og prioriteres. Ved at købe genbrug er du bl.a. med til at skåne miljøet, du handler mere bæredygtigt, du kan spare penge, og du støtter et godt formål, der hjælper sårbare mennesker.

Jeg håber, at jeg ved deltagelse i denne challenge kan inspirere andre til at prioritere en mere bæredygtig levemåde. Jeg vil opfordre alle til at kigge i en af Røde Kors’ genbrugsbutikker eller andre fysiske og/eller online platforme, før de køber noget nyt – dermed kan vi alle bidrage til et mere bæredygtigt og miljøvenligt samfund.

Hvad tror du bliver din største udfordring med et år med genbrug?

Jeg tror, at min største udfordring med Et År med Genbrug bliver at finde nye måder at bruge det tøj, jeg allerede har. Jeg håber, at udfordringen hjælper mig til at tænke mere kreativt, og at jeg kan blive inspireret af de andre deltagere. Jeg tror desuden, at jeg kan have svært ved at finde fx idrætstøj, hvis jeg kommer til at få brug for det, eller finde gaver til andre, men det vil jeg gerne prøve at kaste mig ud i.