#etårmedgenbrug - Pia-Vera Mølgaard

Følg med i Pia-Veras udfordring #etårmedgenbrug her på siden og på vores instagram 

@rodekorsgenbrug

pia

Pia-Vera Mølgaard

@piavera24

  • 45 år
  • Fra Varde

Hvad er dit forhold til genbrug?

Jeg elsker genbrug. Når man elsker genbrug er man altid lidt på jagt. Man ved ikke altid hvad man er på jagt efter, men når man finder det der helt unikke sengetøj fra 60erne med det smukkeste blomstermønster, så ved man bare at det var det man søgte, det klades genbrugslykke.

Hvad er dit interesseområde?

Genbrug fylder rigtig meget i mit liv. Jeg har huset (og mit hjerte) fyldt med både møbler, tøj, tekstiler, gryder, skåle og pynt der er genbrug. Endvidere bruger jeg meget tid på at sy og skabe nyt af genbrugsmaterialer.

Historierne der følger med når man køber/finder/får genbrug, giver tingene karakter og sjæl og grundlæggende mener jeg vi har en forpligtigelse til at bruge de ressourcer vi har produceret, i stedet for at blive ved med at producere nyt som ikke har en berettigelse.

Jeg er en ægte retroelsker. Det er 60erne og 70ernes genbrug der fylder mest i mit hjem i forhold til møbler og ting.

Når det handler om tekstiler er taktilitet og udtryk det vigtigste for mig, da jeg er vild med at genbruge tekstiler. Mine venner og kollegaer er rigtig gode til at holde mit lager af materialer fyldt. Således får jeg ofte en pose med slidte cowboybukser, skindjakker, tasker, overskudsmateriale fra industrien og andet guld der efter en tur gennem symaskinen får et nyt liv i en anden kontekst.

Så alt i alt er jeg en allround genbruger.

Hvilke krav har du stillet dig selv?

I forbindelse med projektet “Et år med genbrug” har jeg besluttet mig for at jeg som udgangspunkt skal købe alt brugt, dog er der få undtagelser. Undtagelserne drejer sig om undertøj, sko, strømper og basis t-shirts. Til gengæld må jeg kun købe det hvis det er nødvendigt og det skal gerne købes i et bæredygtigt brand.

Hvad har du sat af ambitioner for et år med genbrug?

Min ambition, i det næste år skal alt hvad jeg køber til mig selv være genbrug eller, såvidt muligt, produceret af overskudsmaterialer fra industrien.

Hvad tror du bliver din største udfordring med et år med genbrug?

Mine største udfordringer det kommende år bliver helt klart sko og ikke at kvæle mine nærmeste i genbrugsjagten.