#etårmedgenbrug - Nikoline Brink Kjærsgaard

Følg med i Nikolines udfordring #årmedgenburg her på siden og på vores instagram 

@rodekorsgenbrug

Nikoline Brink

Nikoline Brink Kjærsgaard

@nixietwixie

  • 25 år
  • Fra Odense
  • Jeg har tidligere haft et “no-buy” year

Hvilken rammer har du sat for udfordringen?

Jeg har en del erfaring med at skulle shoppe genbrug, så derfor vil jeg gerne udfordre mig selv til ikke kun at købe genbrug, men også skabte noget nyt af udateret tøj og stofrester. Det er så vigtigt at vi køber hensigtsmæssigt, og istedet for at smide ud/donere at kunne give vores tøj nyt liv, eller blot en lille reparation.

Hvad vil du gerne opnå?   

Jeg har to ambitioner med dette. Den første er at vise, at genbrug kan være sjovt, elegant, farverigt faktisk i det hele taget alt man kan ønske sig! Der er så mange muligheder, og vi skal bare have flere mennesker med på vognen.

Den anden er at kunne skabe en dialog om hvad genbrug betyder for samfundet, forbrugskultur og klimaet! Det er selvfølgelig lidt tungt, så jeg bestæber mig på en balance mellem de to.

Hvad tror du bliver din største udfordring med et år med genbrug?

Min største udfordring med dette år bliver ikke at gå over gevind! Jeg er pjattet med genbrugstøj, næsten lidt for pjattet. Det går ikke, at en kæmpe shoppe-vane bliver erstattet med en anden! Så min udfording bliver at holde mig selv I balance, så jeg ikke ender året med at bo I en bunke tøj! .

Er der noget du savner, ved ikke at købe nyt?

Udfordringen går glimrende! Jeg har også købt betydeligt mindre tøj I de seneste måneder.

Hvis der er noget jeg savner ved ikke at købe nyt er det nok uvidenheden. Altså slet ikke at bekymre sig om hvor tøjet kommet fra, hvilken indflydelse det har på miljøet og så videre, simpelthen kun at skulle forholde sig til om jeg kunne lide det og om jeg havde råd til det. The simple life! Men det er jo også stort set til at finde brugt!

Jeg savner nok også at støtte små bæredygtige firmaer, det kunne jeg godt tænke mig at komme tilbage til en gang!