#etårmedgenbrug - Louise Weiss

Følg med i Louises udfordring #etårmedgenbrug her på siden og på vores instagram 

@rodekorsgenbrug

louise

Louise Weiss

@lulle_weiss

  • 38 år
  • Fra Herlev

Hvad er dit forhold til genbrug?

Mit forhold til genbrug er at det meste jeg køber til mig selv samt boligen er genbrug. Jeg går op i miljøet og ved hvor stor en belastning tøjindustrien er. Det har jeg gjort som en mission for mig selv at prøve at bekæmpe, selvom mit bidrag er lille i det store billede. 

Alle møbler (med undtagelse af nogle til børnværelserne) er genbrug da de fortæller en historie fremfor masseproduceret møbler som alle har. En del af mine børns tøj og det meste af det legetøj jeg køber er genbrug også. 

Hvad er dit interesseområde?

Interesseområder er tøj til mig selv og mine børn, møbler, bolig interiører, finurlige ting til haven. 

Hvilke krav har du stillet dig selv?

Kravet til mig selv er at alt jeg selv har på er fra genbrug med undtagelse af sko, medmindre de er meget lidt brugt, undertøj og strømper. 

Hvad har du sat af ambitioner for et år med genbrug?

Jeg har udelukkende købt genbrug i et år nu men ambitionen er at prøve at få produceret mere tøj til mig selv af genbrugsmaterialer og meget gerne giver andet tøj nyt liv, upcycle det. 

Hvad tror du bliver din største udfordring med et år med genbrug?

Min største udfordring bliver klart begrænsning. Det kan være svært når det er så billigt at ikke gå helt amok.

Halvårsstatus

Har dine købsvaner ændret sig på dette halve år? 

Jeg er begyndt at købe flere sko, selvom det var en ting, jeg sagde til at starte med, jeg helst ikke ville. Men det er blevet til 5 par indtil videre.

Hvad har dit bedste køb været dette halve år?

Det har klart været en perlehalskæde, jeg købte til at have på til mit kobberbryllup, og den har været på flere gange i løbet af ugen siden hen.

Hvad har du af håb for det næste halve år i genbrugets tegn?  

Jeg ønsker virkelig at finde en fed herre habitjakke, jeg vil sy om samt en ensfarvet højhalset bluse. 

Hvis du skulle give andre, der godt kunne tænke sig shoppe mere genbrug, ét råd, hvad skulle det så være?

Start med det man er tryg ved. Hvis man er mest tryg ved et bestemt mærke så start med at kigge på de forskellige apps evt., og bevæg dig derefter ud i butikkerne og kig hvad der er på bøjlerne eller hylderne. Hvis man synes tøjet lugter i genbrugsbutikkerne så gå ind i de store butikker, bl.a. Røde Kors butikkerne eller andre store butikker, for der er mere luft mellem tøjet.

Louise om genbrug i juletiden

Jeg køber for så vidt muligt gaver fra genbrug, hvis modtageren er en, der ikke har noget imod det. Gaver til mine børn forsøger jeg altid først at finde i f.eks. Børneloppen, som er fantastisk til det. Derudover giver mine børn hjemmelavet gaver, som ofte er glas eller porcelæn de maler på, og alt det er købt i genbrug. I år skal der laves stearinlys i gamle rejecocktailglas jeg fandt til 5kr stk☺️. 

Julepynt køber jeg kun i genbrug, der findes så mange fine og billige ting. 

Ellers køber jeg lysmanchetter, man satte omkring stearinlys i 80’er og 90’erne, skiller dem ad og limer dem på en hårbøjle som bliver til fint julehårpynt og duge bliver syet til tøj. 

Hvert år syr jeg matchende julekjoler til min mor, datter og jeg selv, som altid er af nyindkøbt Jersey. I år bliver de af juleduge så de bliver knap så matchende men i min ånd. 

Gift Card image
Gavekort