#etårmedgenbrug - Josephine Løkke

Følg med i Josephines udfordring #etårmedgenbrug her på siden og på vores instagram 

@rodekorsgenbrug

josephine

Josephine Løkke

@josephineloekke

  • 25 år
  • Fra Holstebro

Hvad er dit forhold til genbrug?

Siden barnsben, har min bedstemor taget mig med i genbrugsbutikker og introduceret mig for denne fantastiske verden! Jeg har ikke kunnet slippe fascinationen og den har derfor fulgt mig lige siden. Heldigvis.

Derudover er jeg bare super begejstret for genbrug, da det altid føles som en skattejagt at gå på opdagelse i genbrugsbutikker. Om man leder efter noget bestemt eller bare kigger, finder man altid noget man kan bruge, noget man lige stod og manglede eller tingen man ikke vidste, man kunne leve uden. 

Hvad er dit interesseområde?

Jeg har valgt at gå med både møbler, tøj, nips og det hele. Så vidt muligt. 

Hvilke krav har du stillet dig selv?

Jeg har valgt at opstille lidt rammer, da det kan være svært at købe ALT i genbrugsbutikker. Desuden er der alligevel et par og ting jeg gerne vil have fra nyt, eksempelvis underbukser. 

  1. Det gælder i første omgang mig selv. Det er ikke noget jeg kan/vil pådutte min bedre halvdel eller andre mennesker. Derfor køber jeg fortsat gaver fra ny (dog vil jeg forsøge at gøre købet så bæredygtigt som muligt). 

  2. Alt mit fremtidige tøj skal købes genbrugt - pånær undertøj og strømper. Sko skal forsøges at blive købt genbrugt, men ellers er det også tilladt at købe fra ny. 

  3. Alle fremtidige møbler, nips osv. skal ligeledes også købes genbrugt. Hvis jeg er på jagt efter noget specifikt og ikke har fundet det efter et par måneder (alt afhængig efter hvor akut det er), er det tilladt at købe noget fra ny. 

  4. Jeg må fortsat ønske mig ting fra ny, til jul, fødselsdag osv. - jeg må bare ikke selv købe det. Her vil jeg dog også forsøge at gøre mine ønsker så bæredygtige som muligt. 

Hvad har du sat af ambitioner for et år med genbrug?

Jeg har tendens til bare at købe, når jeg er i genbrugsbutikker, fordi det er så billigt og jeg altid finder noget jeg kan bruge (mener jeg i hvert fald selv).

Derfor vil jeg gerne strukturere mit genbrugsforbrug og være med til at vise, hvordan man kan købe flotte og ikke mindst funktionelle ting og sager, som man har brug for i sit hjem, på sin krop og i sin hverdag. Det får mig til at tænke mere kreativt og det elsker jeg! Jeg sætter en stor ære i, at være med til at sætte fokus på genbrug og hvad det kan - både for pengepungen og miljøet.

Hvad tror du bliver din største udfordring med et år med genbrug?

Min største udfordring bliver helt klart også min største ambition - nemlig at få struktureret mit genbrugsforbrug. 

Siden jeg er begyndt som frivillig hos den lokale Røde Kors genbrug, har jeg haft lidt udfordringer med ikke at købe for mange ting. Der skal arbejdes lidt med rygraden og viljestyrken. Det kan være svært, når man hele tiden støder ind i smukke og uundværlige sager!