Valdemar & Frederikke er nominerede som Årets Førstehjælper 2023
 

”Jeg synes, det har været helt utroligt, at de har kunne tænke så klart, og tage det så roligt”.

Valdemar og Frederikke på 11 og 8 år reddede deres mormor Pia med fysisk og psykisk førstehjælp, da hun faldt i en å og blev forslået. 
Åen var lavvandet og fyldt med sten. Valdemar og hans otteårige lillesøster, Frederikke, kunne se, at deres mormor lå med hovedet under vandet. Valdemar skyndte sig ned af den stejle skrænt.

”Vores mormor kunne slet ikke sidde, og hun havde det virkelig dårligt, så jeg hjalp hende op ad skrænten og fik hende lagt i stabilt sideleje, som vi havde lært i skolen,” fortæller Valdemar. Frederikke hjalp også til:

”Jeg snuppede mormors telefon og ringede til mor. Hun sagde, at hun ville blive i telefonen, indtil hun kom.”  

Frederikke blev hos mormor Pia og hunden Maggie, der var med på turen, mens Valdemar fik hjælp til at ringe efter en ambulance. 

Pia havde ikke mange skrammer udenpå, men flere af hendes organer havde taget skade i faldet. Da ambulancen ankom, blev hun sendt mod hospitalet med fuld udrykning og var indlagt i to uger.

”Jeg har det godt nu, men det var lidt mere alvorligt end vi egentlig troede,” siger Pia og fortsætter: 

”Jeg er simpelthen så stolt af de børn. Jeg er bare så glad for, at de var der sammen med mig. Ellers ved jeg ikke, hvad der ville have sket.” 

Frederikke og Valdemars flotte indsats har gjort, at de sammen er indstillet til prisen Årets Førstehjælper 2023. Årets Førstehjælper er en pris, vi uddeler i samarbejde med Aleris for at sætte fokus på den vigtige og livreddende førstehjælp ved at fortælle nogle af de flotte redningshistorier. 

Vinderen af årets pris offentliggøres 17. marts 2024.