Årets førstehjælper 2019

Vi kårer hvert år Årets Førstehjælper, fordi vi gerne vil sætte fokus på, hvor vigtigt det er at kunne førstehjælp, når ulykken rammer. Prisen på 10.000 kroner går til en dansker, som har ydet en ekstraordinær førstehjælpsindsats og reddet livet for en anden. Vinderen bliver kåret den 4. april, og det er 28. gang, vi kårer Årets Førstehjælper.

 

Kan du din førstehjælp?

Ellers er det måske tid til at tage et kursus. Og hvis det er mere end to år siden, du sidst har været på kursus, anbefaler vi, at du får det genopfrisket. I Røde Kors mener vi, at alle danskere skal kunne førstehjælp. Det redder liv.

Book dit førstehjælpskursus her 

Lene Nørgaard er Årets Førstehjælper 2019

årets førstehjælper 2019
Foto: Peter Sørensen

Lene Nørgaard handlede hurtigt med førstehjælp, da hendes mand, Henrik Nørgaard, sidste år faldt om med hjertestop i deres hjem i Randers. Hendes handling reddede Henriks liv. Hun er en sand helt, og derfor vandt hun Årets Førstehjælper 2019.

 

Vi mener, at alle skal kunne førstehjælp - det redder liv

I år havde de tre nominerede til prisen reddet liv derhjemme og på farten. Og deres historier viser, at ulykken kan ramme over alt. Derfor er det så vigtigt, at man kan førstehjælp og tør gribe ind. Du kan læse deres historier her.

Førstehjælpsprisen: Vi hylder arbejdspladser, der gør en forskel

BDP og GVIDI, Nationalpark Thy og Dagtilbud Skanderborg By er alle nomineret til Røde Kors Førstehjælpspris 2019, som vi uddeler for syvende gang.

Læs hvordan, de har sikret mere førstehjælp på arbejdspladsen til glæde for både medarbejdere og lokalsamfund - mød de tre arbejdspladser her.

 

BDP-GVIDI vinder Førstehjælpsprisen 2019

førstehjælpsprisen 2019
Foto: Peter Sørensen

Det københavnske event- og kongresbureau BDP og deres bureau for guider, GVIDI, vinder Førstehjælpsprisen 2019, for deres prisværdige arbejde med førstehjælp. Det er obligatorisk for alle guider i GVIDI og ansatte i BDP at have et opdateret førstehjælpsbevis, og dermed tager arbejdspladsen ansvar for både de ansatte samt de gæster, som bureauet har med at gøre.

Indstil din kandidat for Årets Førstehjælper 2020 allerede nu! Kender du en, der skal have æren og en pris på 10.000 kr., så se hvordan du indstiller her:

Peter Mygind var død i to minutter

Skuespiller Peter Mygind er førstehjælps ambassadør for Røde Kors. Han har selv oplevet at falde om på gaden med hjertestop, og overlevede kun fordi han fik hjælp af en forbipasserende, der kunne førstehjælp. I videoen fortæller han om, hvorfor han stadig er i live i dag.

 

0:40 minutes Peter Mygind fik førstehjælp

 

Kom helt tæt på ham i et portræt, hvor han fortæller om en helt særlig beslutning, der ændrede hans liv.

Læs hele portrætter her

Giver du hjerte-lunge-redning inden ambulancen kommer, øger du overlevelseschancen med op til 400%. 

hjertestop

 

Test din viden om førstehjælp

Kan du egentlig redde liv, hvis du pludselig bliver vidne til et hjertestop? Tag vores førstehjælpsquiz og test dig selv. Her finder du svar på de hyppigste spørgsmål om hjertestop.

 

Kan du din førstehjælp?

Ellers er det måske tid til at tage et kursus. Og hvis det er mere end to år siden, du sidst har været på kursus, anbefaler vi, at du får det genopfrisket. I Røde Kors mener vi, at alle danskere skal kunne førstehjælp. Det redder liv.

Book dit førstehjælpskursus her