Gør en forskel som samarit

Sammen med 600 andre samaritter yder du en førstehjælpsindsats til arrangementer landet over. Du hjælper mennesker, der har brug for dine kompetencer og medmenneskelighed.

Hvad skal jeg lave?

Som samarit eller medic har du vagter ved fx. sportsstævner, koncerter, festivaler og firmaarrangementer. Her sørger du for en hurtig og grundig førstehjælpsindsats sammen med dine kollegaer, hvis ulykken skulle ske. Fra plaster på et sår over forbinding af en forstuvet ankel til brug af hjertestarter ved hjertestop. Din indsats afhjælper skader og redder liv.

Hvad får jeg ud af det?

Som frivillig i Røde Kors får du vores samariteruddannelse og et stærkt socialt netværk - samt oplever glæden ved at hjælpe andre. Er du i gang med en sundhedsfaglig uddannelse som fx. læge, sygeplejeske eller paramediciner, så har du desuden muligheden for at tilegne dig praktisk erfaring, der kan være gavnligt i dit videre uddannelsesforløb.

Hvor lang tid tager det?

Engagement tager tid, men du bestemmer selv, hvor meget tid du vil investere. En vagt kan vare fra få timer til hele weekender. Udover dine samaritervagter træner du med andre samaritter fra din gruppe, så du hele tiden er opdateret og kan yde dit bedste.

 

2:19 minutes Følg Ida på hendes samarit vagt på festival

Jeg lærer en masse fagligt som samarit, og det at være frivillig leder giver mig en masse erfaring, som jeg kan bruge både på arbejdsmarkedet og privat. Som samarit kommer man ud til både små og store arrangementer - fra et lille løb til en koncert med 80.000 mennesker - den variation kan jeg godt lide.

Jesper, samarit

Hvordan bliver jeg samarit eller medic?

Find i kortet aktivitetlederen for samaritter i det område hvor du ønsker at blive frivillig. Aktivitetlederen kan besvare spørgsmål og hjælpe dig med at blive frivillig.

Find din lokale kontaktperson

Fandt du ikke, hvad du søgte i kortet ovenover?

Udfyld kontaktformularne her, så hører du fra os snarest!

Se kort over afdelinger her

Spørgsmål?

Ring til os, hvis du har spørgsmål om at være frivillig. 
Vi glæder os til at høre fra dig!
Tlf.: 3525 9200
 
Læs alt om førstehjælp i Røde Kors her