Bliv patientstøtte

Som frivillig patientstøtte er dit selskab og overskud et kærkomment pusterum for de patienter, der føler sig alene og utrygge på hospitalet. Vores mange frivillige patientstøtter besøger syge på 27 hospitaler over hele landet. I 2017 var de tilstede i over 60.000 timer. Nogle patientstøtter fungerer også som frivilligguider ved hospitalets indgange, hvor de hjælper patienter og pårørende med at finde vej til afdelingerne

Hvad skal jeg lave? 

På nogle sygehuse skal du være en erstatning for familien og træde til med en snak, en hjælp med højtlæsning fra en bog eller avis, et brætspil – eller måske en tur ud på hospitalets grønne områder. På andre sygehuse skal du guide patienter og pårørende til den rette afdeling eller undersøgelsessted. Herudover kan du selvfølgelig hjælpe på den måde, som passer til dig og den patient, du støtter. 

Hvad får jeg ud af det? 

Du er med til at skabe tryghed og forkorte tiden på hospitalet til gavn og glæde for både dig, patienterne og de pårørende. 

Hvor lang tid tager det? 

Du skal kunne tage ca. en vagt en gang om ugen på 2-3 timer – men det kan variere lokalt alt efter lokale forhold.

Hvordan bliver jeg frivillig?

Find i kortet aktivitetlederen for patientstøtter i det område hvor du ønsker at blive frivillig. Aktivitetlederen kan besvare spørgsmål og hjælpe dig med at blive frivillig.

Find din lokale kontaktperson

Fandt du ikke, hvad du søgte i kortet ovenover?

Udfyld kontaktformularne her, så hører du fra os snarest!

Bliv frivillig nu

Udfyld formularen og bliv ringet op af en Røde Kors-medarbejder eller en frivilligleder i dit lokalområde. Sammen finder I ud af, hvilken frivilligaktivitet, der passer til dig, ud fra det du har indtastet i formularen.

Hvad er du interesseret i at hjælpe med? *

Hvilke områder er du interesseret i? *
Ovenstående område har flere forskellige aktiviteter. Vælg evt. hvilke du ønsker at være frivillig inden for.
Ensomhed
Familier, børn og unge
Asyl og integration
Sundhed, samarit og førstehjælp
Støtte til indsatte og løsladte

Når du udfylder formularen accepterer du, at Røde Kors må kontakte dig via sms, telefon og e-mail. Se Røde Kors’ politik om persondata.