Bliv frivillig i We Talk
Samtaleforløb der styrker flygtninge og migranter i udsatte situationer
Mange mennesker med flygtninge- og migrantbaggrund præges af midlertidighed i forhold til ophold i Danmark og uvished om deres fremtid. Det kan være svært at finde fodfæste i et nyt land. Mange savner et fællesskab og har brug for støtte til de ting, der er svære følelsesmæssigt.
Sammen med Ungdommens Røde Kors har vi derfor udviklet samtalekonceptet WeTalk, der styrker den mentale trivsel hos mennesker med flygtninge- og migrantbaggrund gennem samtalegrupper. Som frivillig i WeTalk er du med til at skabe gode og trygge rammer for samtaler om livets svære omstændigheder.
Sammen fremmer vi mental trivsel for mennesker, hvis liv er præget af krig, flugt og en eksiltilværelse med midlertidighed og uvished.
Spørgsmål og svar til dig, der ønsker at være frivillig i We Talk
- Hvad skal jeg lave?
-
Som frivillig i WeTalk faciliterer du samtalegrupper for mennesker med flygtninge- og migrantbaggrund, hvor der er plads til at tale om vigtige temaer som stress, bekymringer, sorg, konfliktforståelse, fællesskaber og håb for fremtiden. Du vil også være med til at give vigtige redskaber videre, som kan hjælpe mennesker med at finde ro og handlekraft i hverdagen og i svære livssituationer.
Du vil være i et team med to medfrivillige, så I sammen er 3 frivillige, der faciliterer et samtaleforløb. Samtaleforløbet varer 6 uger med en session på 2 timer hver uge.
Inden du starter et samtaleforløb i et frivilligteam, skal du deltage i et introduktionsmøde og en uddannelsesdag, som afholdes af Røde Kors’ konsulenter for WeTalk. Uddannelsesdagene afholdes løbende både i Jylland og på Fyn og Sjælland.
Samtaleforløbene foregår enten på et Røde Kors’ asylcenter (opholds- eller udrejsecenter), eller i en Røde Kors lokalafdeling, hvor deltagerne er mennesker med flygtningebaggrund, der bor i Danmark. Derudover kører vi også forløb for udvisningsdømte indsatte i fængsler. Du kan vælge, hvor det passer dig bedst at facilitere forløb.
- Hvad får jeg ud af det?
-
Som frivillig i WeTalk er du med til at fremme mental trivsel for mennesker, hvis liv er præget af krig, flugt og en eksiltilværelse med midlertidighed og uvished. Den mentale trivsel giver rum til at disse mennesker får flere handlemuligheder og handlekraft, og du vil gøre en positiv forskel for deres liv fremover.
Du vil blive klædt godt på til at facilitere samtalegrupper og du vil få redskaber til at rammesætte og skabe et samtalerum om temaer som stres, bekymringer, konflikter og fællesskab. Du vil også blive undervist i at lave øvelser, der giver mulighed for at deltagerne i samtalegrupperne får nye perspektiver og handlemuligheder i forhold til disse temaer.
Du vil undervejs i samtaleforløbet modtage supervision sammen med dit frivilligteam to gange, hvor I vil få støtte til at køre forløbet og håndtere ting, der kan være svære, når man taler med mennesker, der står i en rigtig svær livssituation.
- Hvor lang tid tager det?
-
Samtaleforløbet tager 2 timer om ugen i 6 uger. Du skal forud for dette deltage i et intromøde a 2 timer og en uddannelsesdag a 6 timer. Under samtaleforløbet skal du i øvrigt deltage i online supervision med dit frivilligteam to gange a 1,5 time. Du forpligter dig kun til at facilitere ét forløb, men der er mulighed for at fortsætte som frivillig med flere forløb eller i en anden Røde Kors aktivitet bagefter. Det får du mulighed for at vende med en Røde Kors konsulent efter endt forløb.
- Hvordan bliver jeg frivillig?
-
Du kan tage kontakt til udviklingskonsulent Nina Timm Tornbjerg, nitor@rodekors.dk, hvis du er interesseret i at blive frivillig. Der er løbende infomøder, som du ved kontakt får tilbud om at deltage i.