Føler du dig ensom?

Ensomhed er et stigende problem i Danmark. Den har ingen alder, men sniger sig ind på os, isolerer os fra fællesskabet og forringer vores livskvalitet.

Følelsen af ensomhed kan ramme alle, og der kan være mange forskellige grunde til den. Måske føler du dig ensom, fordi dine venner er faldet fra, eller fordi din familie er langt væk? Måske har du svært ved at komme ud blandt andre, eller måske mangler du en at tale med om stort og småt – om hverdagen og livet.

At få et hyggeligt og nærværende besøgsvenskab kan blive et af ugens højdepunkter.

Få en besøgsven

Vores besøgsvenner er helt almindelige mennesker; pensionister, unge, mennesker i arbejde og studerende. De er alle frivillige i Røde Kors med lyst til at gøre en forskel og være noget for andre. De har altid relationen og nærværet for øje, og vi gør meget ud af at finde en besøgsven, der passer til dig.

 

Kirsten Wessmann-Hansen, 92 årig besøgsmodtager i Røde Kors
Det betyder alt, at Jeanette kommer. Hun trampede lige ind i mig med træsko på. Hun er blevet hængende lige siden, og det er det bedste, der er sket på mine gamle dage.

Kirsten Wessmann-Hansen, 92 årig besøgsmodtager i Røde Kors

På kortet nedenunder kan du finde navn og telefonnummer på vores aktivitetsledere i besøgstjenesten. 

Find den nærmeste besøgstjeneste her:

Kontakt aktivitetslederen i en besøgstjeneste tæt på dig, så hjælper de dig videre med at få en besøgsven. 

 

Hvad kan I lave sammen?

Du bestemmer sammen med din besøgsven, hvor ofte I vil ses, og hvordan I helst vil bruge jeres tid sammen – som regel en time eller to om ugen.

Din besøgsven glæder sig til hyggeligt og nærværende samvær med dig. Måske mødes I over en kop kaffe og en snak om stort og småt i hverdagen og i livet. Måske finder I fotoalbummet frem og deler livets historier, måske hygger I jer med spil, laver mad og spiser sammen eller finder nogle andre fælles interesser. Hvis I har mulighed for det, kan I evt. kombinere besøgene med aktiviteter uden for hjemmet: med by- og skovture, cafébesøg, fællesspisning med andre, udflugter og andet, I har lyst til.

Det vigtigste er det hyggelige og nære venskab, der opstår mellem jer.