Vi får 45 millioner kroner fra EU til at hjælpe i Syrien

Pengene skal hjælpe cirka 520.000 mennesker i Syrien med nødhjælp og adgang til sundhedsydelser frem til april 2017.Syrien ECHO
 
 

07.06.2016

I samarbejde med EU fortsætter vi vores fokus på at yde humanitær assistance i forbindelse med krigen i Syrien.  

EU har netop besluttet at donere 45 millioner kroner til Røde Kors’ arbejde med at hjælpe civilbefolkningen i Syrien. Pengene skal hjælpe cirka 520.000 mennesker med forskellige former for nødhjælp og adgang til sundhed for syge og sårede på 18 sundhedsklinikker i alle regioner i Syrien frem til april 2017.

Bevillingen fra EU gør os i stand til at blive ved med at hjælpe inde i Syrien, hvor behovene er enorme, især i områder af landet, som er delt af frontlinjer eller er belejrede.

”Det betyder rigtig meget for os at få disse penge fra EU. Efter fem års krig er der mangel på alt i Syrien, og befolkningen er presset til det yderste. Vi har nu mulighed for at fortsætte arbejdet med at uddele vital nødhjælp som mad og medicin samt yde livsvigtig lægehjælp til syge og sårede,” siger Jon Kristiansen, der arbejder med vores projekter i Syrien.

Millioner af syrere har fortsat brug for hjælp

Udfordringerne i Syrien er fortsat store på grund af krigen. Omkring 13,5 millioner mennesker har behov for humanitær hjælp og beskyttelse, mens 11,5 millioner ikke har adgang til sundhedsydelser.

Med de nye midler fra EU i hånden vil vi kunne øge hjælpen til de mange, der har akut brug for hjælp.

Vi har været til stede for at hjælpe i Syrien siden 2006.

Vi har samarbejdet med EU siden 1998

Røde Kors i Danmark har været partner med ECHO siden 1998 og støttet Røde Kors’ humanitære nødhjælps operationer i Europa, Mellemøsten, Asien og Afrika.

Den Europæiske Kommissions afdeling for Hjælp og Civil Beskyttelse (ECHO) har til formål at redde og sikre liv, modvirke og lindre menneskelige lidelser og beskytte befolkningers integritet og værdighed mod naturkatastrofer og menneskeskabte kriser. Læs mere om EU's humanitære arbejde

Flere end 17 millioner frivillige i 190 lande udgør kernen i Røde Kors. Vi har gennem sin 150 år gamle historie bygget på den samme idé: At hjælpe mennesker i nød uden at skele til nationalitet, etnicitet eller religion.