Flere bakker op om Kusintha

Athenas er både beæret og glad for i samarbejde med nogle af Danmarks mest populære foredragsholdere, at kunne præsentere et nyt initiativ, hvor 6 gavmilde foredragsholdere i samarbejde med Athenas hjælper til at samle penge ind til et godt formål.

Konkret vil projektet løbe i cirka 6 måneder med formålet at samle over en kvart mio. kroner ind.

Pengene skal gå til at opføre børnehaver i Malawi, hvor vi vil hjælpe den næste generation til at få en ordentlig start på livet.

Initiativet er en støtte af projektet ”Kusintha” under Røde Kors, som kan læses mere om på www.rødekors.dk/kusintha

 

Gruppen består af

Mark Anthony – Foredragsholder, coach og motivator

Christian Bitz – Sundhedsekspert, foredragsholder og forfatter & Ophavsmand til ”Kusintha”-projektet

Helen Eriksen – Foredragsholder og forfatter

John Harmsen – Konsulent, forfatter og foredragsholder

Farshad Kholghi – Skuespiller, forfatter, debattør og foredragsholder

Mads Qwist – Konsulent, Trusted Advisor og foredragsholder

 

Gruppen vil igennem en række initiativer over de kommende 6 måneder i samarbejde med hinanden arbejde for at samle ind til projektet. Alt fra en fælles bog, konference, foredrag, sponsorater og andet skal tilsammen bringe projektet i mål.

Athenas håber, at dette kan blive en tradition, og at man i samarbejde med gode samarbejdspartnere og foredragsholdere kan skabe et koncept, der virkelig gør en forskel for rigtig mange mennesker.

Du kan følge gruppens initiativer og fremskridt på Athenas’ Facebook samt på hjemmesiden

 

Projektets mål

Målet for denne aktivitet er derfor at skaffe 250.000 kroner. For de penge kan der bygges to børnehaver med køkken og latriner, uddanne de tilhørende pædagoger og give 150 børn grød i et år. 

En børnehave er et sikkert og lærende miljø, hvor børnene kan udvikle sig, lære og lege med hinanden. Ved at være i børnehave stimuleres børnene til at udvikle sig og forberede sig til skolebænken. Børnehaverne giver endvidere forældrene, og her i særdeleshed mødrene, mulighed for at tjene penge i løbet af dagen. På denne måde hjælper børnehaven hele familien. 

En børnehave med køkken og latriner kan huse 100 børn. Ved at ude støtte til to børnehaver, så sikrer man at i hvert fald 200 børn kan få den væsentlige stimulans der skal til, for at vokse, lære og udvikle sig. 

Pædagog uddannelsen svarer til 10 lokale frivillige, der deltager på et to ugers træningsforløb. 

 

Et smukt land

Malawi er et smukt og venligt land med en varm og inspirerende kultur, men er også er af verdens fattigste lande. Her bor 16 mio. mennesker, men næsten 1 mio. er forældreløse, som har mistet én eller begge forældre pga. af aids. 80% af befolkningen lever på landet som småbønder og er netop nu midt i den værste sultkatastrofe i årtier. Klimaet ændrer sig og oversvømmelser og tørke betyder at 6,5 mio. mennesker sulter. Sulten går værst ud over børnene og svækker børnenes fysiske og sociale udvikling og tvinger dem ud af skolen. Malawis forældreløse børn og piger rammes særlig hårdt. Med en fælles indsats kan vi skabe forandring for børnene…  

STØT NU