Bliv inspireret til at upcycle

Lærke Dramshøj har lavet den flotteste kollektion af tøj, som er upcyclet. Hun giver her sine bedste upcycling tips og tricks: 

 

#1 Revurder, hvad du har i din garderobe og udvælg items som du ikke anvender mere. Jeg stiller altid mig selv spørgsmålet om. hvorfor købte jeg den? Og hvad er det der gør, at jeg ikke anvender den? Kan den anvendes det til noget andet? Hvordan kan jeg ændre dens værdi?

Man køber jo et stykke tøj, fordi man ser potentiale i det. Øvelse gør mester, så du skal ikke være bange for eksperimentere og lave fejl (medmindre det er på din yndlings sweater). Jeg har upcyclet i mange år, og det har taget mig lang tid at blive dygtig til det.

upcycle1
upcycle3

#2 Den traditionelle recycling metode med at ændre/klippe et stykke tøj er uundgåelig. Når man recycler et tæppe til en jakke for eksempel, så vil tæppets udseende og funktion være endegyldig. Det fik mig til at tænke, om man kunne recycle genbrugstøj uden at ændre dets originale tilstand og dermed lave en kollektion, der er 100% zero waste og restfri.

Jeg opfandt min egen metode at sprætte genbrugstøj fra hinanden og se tøjet og deres komponenter som materiale. Målet var at undersøge brug, form og ideen om merværdi ved at skabe tøj, der kan bruges i deres helhed og rekonstrueres tilbage til deres udgangspunkt. En 2in1 eller 3in1 løsning. I min kollektion på 8 outfits findes der 26 items. 

#3 Alt tøjet er udvalgt udfra potentiale til at kunne fungere som noget andet end sin tiltænkte beklædningsfunktion. Jeg har kun arbejdet med fast fashion items da man ofte kan flere af samme slags hvis man leder længe nok. Fast fashion items er også mere baseret på trends, så prints og mønstre var et vigtigt parameter i udvælgelsesprocessen. 

upcycle2

Vil du inspireres mere af Lærke?

Du kan finde endnu flere billeder af kollektionerne, samt kontakte Lærke Dramshøj her, hvis du har flere spørgsmål.

Følg Lærke Dramshøj på Instagram