#etårmedgenbrug - Janne Lind Thomsen

Følg med i Jannes udfordring #etårmedgenbrug her på siden og på vores instagram 

@rodekorsgenbrug

janne

Janne Lind Thomsen

@jannethomsen22

  • 32 år

Hvad er dit forhold til genbrug?

For ca. to år siden besluttede jeg, at jeg ville begynde at købe genbrugs-/vintagetøj. Det var primært jagten efter unikke fund, der fik mig startet, og efterhånden har jeg fundet en del, jeg ikke kan forestille mig at skille mig af med igen. 

Hvad er dit interesseområde?

Mine interesser ligger i tøj og genstande til hjemmet. Min kæreste har dog sat en grænse for, hvor mange genstande, der skal hentes hjem til huset, så primært tøj.

Hvilke krav har du stillet dig selv?

Jeg vil fortsat købe basisvarer fra ny, men ellers vil jeg forsøge udelukkende at købe tøj i genbrugs- og vintagebutikker. Desuden vil jeg (fortsat) kun købe tøj, der er lavet af gode materialer, dvs. bomuld, uld, silke, læder mv., og som har høj kvalitet.  

Hvad har du sat af ambitioner for et år med genbrug?

Jeg vil gerne bidrage til at vise nogle af alle de muligheder, der ligger i at købe genbrugs-/vintagetøj. Der er naturligvis den positive klimaeffekt, men grundlæggende har jeg meldt mig til denne challenge, da jeg rigtig godt kan lide tøj, og fordi det er min erfaring, at det på genbrug er muligt at købe moderne tøj i god stand og i lækker kvalitet til en fornuftig pris, hvor alle kan være med.

Det vil jeg forsøge at vise gennem mine køb det næste år. 

Hvad tror du bliver din største udfordring med et år med genbrug?

Ofte finder jeg genstande eller tøj, som jeg gerne vil have med hjem, og jeg tror, at 'begrænsningens kunst' bliver min største udfordring.

Halvårsstatus

Har dine købsvaner ændret sig på dette halve år?

Det første halve år af udfordringen er gået rigtig hurtigt - og godt! Jeg synes faktisk, at mine købsvaner har ændret sig lidt - jeg synes bl.a., at jeg er blevet mere kreativ i forhold til, hvilket tøj jeg køber. For at få inspiration har jeg investeret i nogle fotobøger med mode gennem tiden, og med udgangspunkt i disse har jeg begivet mig ud i at prøve nye ting, jeg nok ellers ikke ville have prøvet. 

Hvad har været dit bedste køb?

Jeg synes, at det er svært at vælge det bedste køb, da jeg har købt så meget forskelligt. Eksempelvis har jeg købt en rigtig fin vintage Burberry trenchcoat, som I kan se på det ene billede. Den er jeg rigtig glad for. Skal jeg vælge, synes jeg, at et par øreringe fra YSL, som jeg har fundet til 10kr., er mit bedste køb.

Hvad har du af håb for det næste halve år i genbrugets tegn?

Det næste halve år skal jeg på flere skattejagter i genbrugsbutikkerne. Jeg har købt rigtig meget tøj til min datter i genbrug, hvilket jeg håber, jeg kan blive ved med. Der er virkelig meget lækkert børnetøj, bl.a. uld til vinteren. Det næste halve år vil jeg også prøve, at vise lidt mere materiale (video/billeder) fra de gode genbrugsforretninger, jeg har fundet. 

Hvis du skulle give andre, der godt kunne tænke sig shoppe mere genbrug, ét råd, hvad skulle det så være?

Køb god kvalitet. Der er mange fristelser, men jeg har som princip, at jeg ikke køber noget, der eksempelvis er hullet eller vasket forkert. Desuden går jeg udelukkende efter gode materialer som uld, silke, bomuld, læder mv. Efter min opfattelse er dette rarest at have på, og tøj af god kvalitet holder virkelig længe.

Janne om genbrug i juletiden 

Jeg har i flere år ledt efter og købt gamle, fine julekugler på genbrug. Giver mig selv lov til at købe nogle stykker hvert år. Så her kan I se et lille udvalg af kuglerne. Jeg elsker alt med farve, så vores juletræ er ikke kedeligt.

I forhold til julegaver så har jeg selv ønsket mig nogle ting, som jeg har skrevet, gerne må være fra genbrug. Det er fx Margrethe skåle og andet køkkentøj. De gaver, jeg giver andre, er dog ikke fra genbrug.

Jeg synes, det er vigtigt at prioritere genbrug, måske særligt i julen. Julen har - i hvert fald i tidligere år - været en stor forbrugsfest, hvor der primært handles nye varer. At købe genbrug vil gøre festen lidt mere klimavenlig. Jeg har forsøgt på mine egne vegne, og min datters vegne, at ønske genbrugsgaver, men om vi får det, må jeg vende tilbage med i det nye år.

Gift Card image
Gavekort