#etårmedgenbrug - Elise Hove

Følg med i Elises udfordring #etårmedgenbrug her på siden og på vores instagram 

@rodekorsgenbrug

elise

Elise Hove

@elisehove

  • 24 år
  • Fra København NV

Hvad er dit forhold til genbrug?

Jeg elsker genbrug. Det er en fed følelse at finde noget unikt, som man ikke havde regnet med. Og så er det en stor bonus at man spare penge og gør noget godt for klimaet! Jeg har ikke noget imod at gå med andres aflagte tøj - tværtimod synes jeg det giver ens stil noget personlighed. Min grænse går dog ved undertøj, badetøj, sokker og nogle gange sko. 

Hvad er dit interesseområde?

Jeg kigger mest efter tøj og tasker, da jeg lige nu ikke har plads til så mange møbler på mit lille kollegieværelse. I fremtiden tror jeg, at jeg også vil kigge mere efter ting til hjemmet når jeg har mere plads. Jeg kigger også altid efter stof, da jeg elsker at sy mit eget tøj og upcycle. 

Hvilke krav har du stillet dig selv?

Jeg må gerne købe sokker, undertøj og sko som nyt, men ellers vil jeg så vidt muligt forsøge kun at købe genbrug.

Hvad har du sat af ambitioner for et år med genbrug?

At få en garderobe som næsten kun består af genbrug, dermed vil jeg gerne ryde ud i min garderobe og gøre plads til nye genbrugsfund og egne syprojekter. Derudover vil jeg gerne inspirere andre. 

Hvad tror du bliver din største udfordring med et år med genbrug?

Jeg tror det vil blive en udfordring for mig at finde jeans! Især skinny jeans. Jeg kan godt lide at have et par sorte basic skinny jeans i mit skab, og det synes jeg er svært at finde i genbrug. 

Halvårsstatus

Har dine købsvaner ændret sig på dette halve år?

Jeg har faktisk købt mindre end jeg plejer. Jeg prøver at tænke mere over, om jeg reelt har brug for det, for at undgå at have for meget tøj og for mange tasker, jeg ikke bruger. Men jeg har købt mit første par sko i genbrug, det er ikke noget jeg har været så meget for før, men jeg fandt et par lækre sko, som var næsten ubrugte. 

Hvad har dit bedste køb været dette halve år?

Et af mine bedste køb er helt klart et par (ægte) læderstøvler, som jeg fandt i Røde Kors til bare 150 kr. De er simpelthen SÅ fede, og lige sådan nogle jeg manglede. Det er faktisk mit aller første par sko købt i en genbrug.

Hvad har du af håb for det næste halve år i genbrugets tegn?

At jeg får mere tid til at upcycle og sy mit eget tøj. Det er noget jeg elsker, men med et studie og arbejde ved siden af er tiden knap.

Hvis du skulle give andre, der godt kunne tænke sig shoppe mere genbrug, ét råd, hvad skulle det så være?

Kast dig ud i det. Start evt. stille og roligt ud med at købe en strik eller sweater. Så kan man langsomt udvikle sig og på et tidspunkt har man slet ikke lyst til at shoppe i andet end genbrug. 

Elise om genbrug i juletiden 

Jeg pakker stort set altid mine gaver ind i genbrugsgavepapir, da jeg altid gemmer papiret når jeg får en gave. Pakkelegsgaver er også næsten altid en genbrugsting, enten noget jeg har liggende som jeg ikke længere bruger eller noget jeg finder i en genbrugsbutik. Julepynt køber jeg slet ikke, jeg har arvet det hele. Men gaver til familien køber jeg desværre ikke i genbrug.