#etårmedgenbrug - Astrid Korsgaard

Følg med i Astrids udfordring #etårmedgenbrug her på siden og på vores instagram 

@rodekorsgenbrug

Astrid Korsgaard

Astrid Korsgaard

@korsgaarddesign

  • 21 år
  • Fra Vamdrup

"Jeg har en aftale med mig selv om, at strømper, undertøj og evt. sko og badetøj må købes nyt"

Hvilken rammer har du sat for udfordringen?

Jeg har en aftale med mig selv om, at strømper, undertøj og evt. sko og badetøj må købes nyt. Men jeg prøver så vidt muligt at finde sko i genbrug, og hvis jeg ikke er heldig i genbrug, så på forskellige genbrugssider som fx trendsales. Hvis jeg køber nyt, fx undertøj, skal jeg købe noget etisk og bæredygtigt produceret, fx køber jeg undertøj fra Organics Basics. Det er desuden også det mest komfortable undertøj, jeg nogensinde har ejet.

Hvad vil du gerne opnå?   

Jeg håber, at jeg kan finde de fleste ting i genbrugsbutikker til min lejlighed, når jeg engang flytter. Det bliver spændende.

Hvad tror du bliver din største udfordring med et år med genbrug?

Jeg er en kæmpe sucker for glimmerstrømper, og dem har jeg haft svært ved at finde fra bæredygtige mærker. Det kan godt være lidt hårdt for min farverige sjæl at skulle gå over til kedelige strømper ;) Jeg synes derudover, det kan være svært, hvis man er i butikker med venner eller andre og virkelig finder et stykke tøj, der bare ville være perfekt. Men, helt ærligt, så handler det jo generelt om at nedsætte vores vanvittige behov, og jeg ved inderst inde, at jeg bliver gladere af at finde et genbrugsfund end at købe en fast fashion kjole produceret under dårlige forhold i Bangladesh.

Er der noget du savner, ved ikke at købe nyt?

Jeg har i flere år primært købt genbrug, men siden jeg startede #etårmedgenbrug udfordringen, har jeg prøvet at udfordre mig selv endnu mere. Jeg har fx endda købt undertøj i genbrugsbutikker. Tøj sorteres rigtig grundigt efter det er blevet afleveret i en genbrugscontainer, det opdagede jeg selv da jeg var frivillig i en Røde Kors butik, og derfor "turde" jeg godt prøve at kigge i undertøjskassen.

Generelt vil jeg også gerne komme en fordom til livs, om at det er umuligt at finde basic-items i genbrugsbutikker. Jeg har både fundet hvide toppe, normale langærmede bluser og jeans, så det handler bare om at kigge aktivt efter det.

Nogle gange går jeg i genbrugsbutikker for at ose og bare kigge lidt rundt, men andre gang lægger jeg en slags slagplan, så jeg ved præcis, hvad jeg kigger efter. Det kan jeg klart anbefale, hvis man har svært ved at finde ting man får brugt i genbrugsbutikker.

Lav en mental eller fysisk liste og gå efter de ting. På den måde kan man også hurtigere kigge en genbrugsbutik igennem og fortsætte til en anden, hvis man ikke har heldet med sig.