Orientering om hackerangreb og databrud i Røde Kors

Vi har kontaktet dig via SMS, fordi du har eller har haft en sag hos Røde Kors’ Eftersøgningstjeneste i Danmark.

Hvad er der sket?

Den 18. januar 2022 blev Den internationale Røde Kors Komite (ICRC) udsat for et avanceret hackerangreb og deraf følgende databrud. Det betyder, at en udefrakommende har haft adgang til det system, som Røde Kors i Danmarks Eftersøgningstjeneste anvender, og derfor muligvis også har haft adgang til dine personlige oplysninger.

Hvad betyder dette for dig?

Formålet med hackerangrebet er endnu ukendt. På nuværende tidspunkt kan det konstateres, at hackerne har haft adgang til oplysningerne i systemet, herunder de personlige oplysninger, som vi har modtaget fra dig i forbindelse med din sag hos Eftersøgningstjenesten. 

Der kan være tale om dit navn og kontaktoplysninger samt navn og andre oplysninger om eftersøgte familiemedlemmer. Vi kan ikke på nuværende tidspunkt udelukke, at dine personlige oplysninger kan blive misbrugt. Der er dog ikke fundet tegn på, at oplysningerne er blevet offentliggjort eller misbrugt på anden vis. 

Hvad gør Røde Kors lige nu?

Vi ved, at vi har standset hackerangrebet ved at lukke ned for al adgang til vores systemer og vi er fortsat i færd med at undersøge omfanget af angrebet. Vi arbejder sammen med ICRC på at styrke datasikkerheden, således at vi i videst muligt omfang kan sikre os mod fremtidige angreb og genoptage arbejdet med eftersøgning så snart det er sikkerhedsmæssigt forsvarligt. 

I mellemtiden er det vigtigt, at du er opmærksom på, om du modtager mistænkelige mails eller SMS’er, hvor afsenderen ser ud til at udgive sig for at være Røde Kors. Hvis du gør det, skal du slette dem med det samme. 

Spørgsmål til hackerangrebet

Hvis du har nogle spørgsmål, som vedrører hackerangrebet og dine persondata, er du meget velkommen til at kontakte Røde Kors’ Eftersøgningstjeneste på tracing@rodekors.dk eller tlf.: +454323 9548

Du kan læse mere på ICRC’ hjemmeside her.

Med venlig hilsen
Røde Kors’ Eftersøgningstjeneste