Bliv mentor for en løsladt

Mange løsladte oplever tiden før, under og efter løsladelse som kaotisk. Som frivillig mentor kan du vise vej i kaos. Du kan hjælpe med at finde fodfæste på løsladelsesdagen og de første dage efter, hvor mange praktiske ting skal falde på plads, du kan støtte op om job- og boligsøgning og være en tillidsfuld sparringspartner og følgeven til nye netværk i månederne efter løsladelse. 

Hvad skal jeg lave?

Du matches med en anden mentor. I besøger den indsatte under de sidste måneders afsoning, støtter ham eller hende med overblik i dagene omkring løsladelse og i forhold til sociale og praktiske forhold op til et år efter løsladelse. 

Hvad får jeg ud af det?

Du gør en forskel for et menneske, som har stor brug for din støtte til at vende tilbage til et liv uden for fængslet. Du tilbydes at deltage i kurser og erfaringsmøder med andre frivillige, og du bliver en del af et større netværk af frivillige i Røde Kors.

Hvor lang tid tager det?

Du skal regne med at bruge 3-5 timer hver anden uge og være indstillet på, at intensiteten kan variere meget. Der skal påregnes kortere eller længere rejsetid i forbindelse med besøg i fængslet.

Hvilke krav stilles til dig som frivillig?

  • Du skal være moden og livserfaren, minimum 25 år
  • Du skal være stabil og indstillet på at føre en mentorrelation på ca. 15 måneder helt til dørs
  • Du skal være god til menneskelige relationer - og din faglighed må gerne være en gevinst for løsladte
  • Du skal kunne sikkerhedsgodkendes af Direktoratet for Kriminalforsorgen

Hør en frivillig og en deltager fortælle om at være en del af Primus Motor

Fortæl mig mere om at blive frivillig

Udfyld formularen og bliv ringet op af en Røde Kors-medarbejder eller en frivilligleder i dit lokalområde. Sammen finder I ud af, hvilken frivilligaktivitet, der passer til dig, ud fra det du har indtastet i formularen.

Hvad er du interesseret i at hjælpe med? *

Hvad er du interesseret i?
Ovenstående område har flere forskellige aktiviteter. Vælg evt. hvilke du ønsker at være frivillig inden for.
Ensomhed
Udsatte familier
Flygtninge
Støtte til indsatte og løsladte
Hjemløshed
Frivilligaktiviteter online
(Vælg en af de adresser, som bliver foreslået i dropdown-menuen)

Når du udfylder formularen accepterer du, at Røde Kors må kontakte dig via sms, telefon og e-mail. Se Røde Kors’ politik om persondata.  

Samtykke

Jeg giver samtykke til, at Røde Kors må behandle mine oplysninger, så længe de er relevante for arbejdet med at matche mig med en frivilligaktivitet. Mine oplysninger må deles med den relevante medarbejder eller frivillige i Røde Kors og jeg må kontaktes mhp. at følge op på min oplevelse med at melde mig som frivillig i Røde Kors.
Jeg kan til enhver tid trække mit samtykke tilbage ved at skrive til blivfrivillig@rodekors.dk