Bliv frivillig værge for et barn eller ung, der er flygtet alene til Danmark

Hvert år ankommer børn og unge uden deres forældre til Danmark for at søge asyl. Mens de søger asyl får de tilknyttet en frivillig person, der fungerer som deres værge, hvilket man også kalder for en repræsentant. Asyl Uledsaget630x160
 
 

En repræsentant fungerer under behandlingen af den unges sag ved udlændingemyndighederne og bliver du frivillig repræsentant, er du den unges garant for, at hans eller hendes rettigheder overholdes - og du giver en vigtig personlig støtte til et ungt menneske i en svær periode. 

Vi søger i øjeblikket repræsentanter til børn og unge, der bor på Røde Kors' børnecentre og på de kommunale børnecentre. Den nedre aldersgrænse for repræsentanter er 25 år.

  • Hvad skal jeg lave? 
    En repræsentant deltager med den unge i alle møder med fx Udlændingestyrelsen og evt. Flygtningenævnet, når ansøgningen om asyl bliver behandlet. Som repræsentant er det din opgave at forberede den unge til møderne og støtte den unge, når møderne finder sted. 

  • Hvad får jeg ud af det? 
    Du får mulighed for at hjælpe et ungt menneske, der står alene i en svær tid og i et fremmed land. Som introduktion deltager alle nye repræsentanter i et online-kursus og du vil herefter indgå i et stort netværk med andre repræsentanter. Vi tilbyder løbende uddannelse og vejledning i opgaverne.

  • Hvor lang tid tager det? 
    Gennem et forløb som repræsentant skal du gerne kunne afsætte ca. 3-5 hele arbejdsdage til møder ved myndighederne. Derudover anbefaler vi regelmæssige besøg på det asylcenter, hvor den unge bor. Udover møderne hos myndighederne aftaler man som repræsentant selv sammen med den unge, hvornår man ses.

Koordinator: Chamila Sten.

 

Triangle
Bliv frivillig repræsentant 

 

Vi mangler frivillige følgende steder – husk at vælge et område nedenfor