Sammen gør vi en forskel 

Pelle Hvenegaard og Nescafé Danmark bekæmper ensomhed blandt danskerne i ny kampagne med Røde Kors. Under overskriften ’Sammen gør vi en forskel’ sætter Nescafés ambassadør Pelle Hvenegaard fokus på Besøgstjenesten og opfordrer folk til at blive besøgsven. For hver nye frivillige, der melder sig til besøgstjenesten i 2021, donerer Nescafé 50 kr.

Se her hvordan du bliver besøgsven. 

Om kampagnen

Vi har alle brug for nogen at dele livets særlige øjeblikke med. Sammen med Nescafé Danmark vil vi gøre en forskel for ensomme. Kampagnen skal ikke kun skabe opmærksomhed omkring besøgstjenesten og vise danskerne, hvad det vil sige at være besøgsven, den skal også huske folk på, at selv små, venlige gestusser i hverdagen kan gøre en forskel for et andet menneske – et smil, et betænksomt telefonopkald eller et øjeblik over en god kop kaffe.

I kampagnefilmen, som du kan se på Nescafés sociale medier, kan du møde to skønne herrer; Anders og Bo fra Røde Kors’ Besøgstjeneste. 

Når du handler ind, vil du desuden også se materialer om kampagnen. Nescafé opfordrer til at melde sig som besøgsven hos Røde Kors ved at donere 50 kr. for hver nye besøgsven, der melder sig i 2021.  
 

pelle

 

ensomhed 3

Det betyder alt at Jeanette kommer. Hun trampede lige ind i mig med træsko på. Det er noget af det bedste, der er sket på mine gamle dage”

Kirsten Wessmann-Hansen, 92 år, besøgsmodtager.

graf ensomhed

Fakta om Besøgstjenesten:

Besøgsvenner er helt almindelige mennesker; pensionister, unge, mennesker i arbejde, ledige og studerende. Besøgsvennerne kom­mer på besøg i private hjem, på plejehjem og bosteder og har altid relationen og nærværet for øje, når de er på besøg. Det er op til besøgsvennerne og besøgsmodtagerne selv, hvornår og hvor ofte de vil ses, og hvordan de allerhelst vil bruge tiden sam­men.

  • 4140 fik hjælp og støtte fra Røde Kors’ besøgstjeneste i 2020
  • 3980 frivillige var engageret i Røde Kors’ besøgstjeneste i 2020
  • 167 Røde Kors-afdelinger har en besøgstjeneste