Sammen får vi dig, mig – ja alle - med på rejsen mod et bæredygtigt og sammenhængende Danmark

DSB og Røde Kors indleder et femårigt strategisk partnerskab. Med begge parters lokale tilstedeværelse og tætte kontakt til børn og voksne hver dag, kan vi sammen udvikle aktiviteter, der skal støtte sårbare mennesker i både Danmark og i verdens brændpunkter. Allerede nu kan DSB's kunder støtte vores arbejde når de køber en DSB togbillet. 

 

Donation af togbilletter

DSB donerer i år 2500 enkeltbilletter til DSB rejser overalt i Danmark til deltagere og frivillige i vores sociale aktiviteter. Togbilletterne uddeles f.eks til udsatte børn der skal på ferielejr eller frivillige besøgsvenner, der skal besøge ensomme mennesker. I løbet af juni måned uddeles togbilletter til familier i vores sociale aktiviteter, som inviteres på en en-dagsfamiliefestival i Århus, Odense og København.

 

DSB

Feriehjælp

DSB’s engagement i Røde Kors’ aktiviteter understøtter, at vi tager et aktivt socialt medansvar, der både vil gavne kunder, medarbejdere og det øvrige samfund, ligesom samarbejdet skal styrke DSB’s og Røde Kors’ fælles mål om et bæredygtigt og sammenhængende Danmark

Administrerende direktør i DSB, Flemming Jensen

DSB Outdoor 2022

Røde Kors Indsamling

Den første søndag i oktober går tusindvis af danskere på gaden og samler ind til Røde Kors hjælpearbejde. DSB bakker vores årlige landsindsamling op på deres outdoorskærme på deres stationer rundt om i Danmark. årets Røde Kors-indsamling går til mennesker, der står alene, fordi de er ramt af krig, katastrofe, sult eller udsathed ude. Ingen skal stå alene med udfordringer, der truer dem på deres liv eller trivsel. Hverken ude i verden eller herhjemme. 

Brug af DSB Ejendomme

DSB har stationsbygninger- og lokaler over hele landet og de kan danne rammerne for Røde Kors' sociale aktiviteter rundt om i landet. DSB har allerede været en vigtig partner for Røde Kors ved bl.a. at stille lokaler til en såkaldt ”Tryghedszone” for ukrainske flygtninge på Hovedbanegården siden starten af marts. Lokalerne blev doneret af DSB og har, siden den blev oprettet, hjulpet hundredvis af sårbare ukrainere på flugt. 

Tryghedszone

Parat

Parat Hjælpenetværk

Sammen med DSB vil vi øge kendskabet til hjælpemulighederne i vores hjælpnetværk Parat samt rekruttere brugere og frivillige blandt DSB's kunder og medarbejdere. 

Parat er et landsdækkende netværk af mennesker, der er klar til at hjælpe her og nu. I Røde Kors Parat sidder frivillige klar ved telefonen for at lytte og for at skabe kontakt til en parathjælper i nærheden, når der er brug for det. Parathjælperne hjælper nu og her eller i en afgrænset periode gennem fx sygdom, genoptræning eller andre vanskeligheder. Lige nu er Røde Kors Parat klar til at hjælpe flygtninge fra Ukraine og herboende ukrainere.