Sådan bliver dit genbrugstøj til nødhjælp

Danskerne er nogle af verdens bedste til at købe tøj. Vi elsker at købe nyt og glemme det gamle, og vi er blandt de nationer i verden, som køber allermest tøj pr. indbygger. Når du afleverer dit brugte tøj til genbrug støtter du vores hjælpearbejde, og du er med til at skåne miljøet. Hver dansker køber i gennemsnit mindst 16 kg tøj om året. Men vi genbruger kun omkring 3 procent af det. Dit tøj er mere værd, end du tror.

  • For værdien af en sæk blandet genbrugstøj på ca. 10 kg kan Røde Kors fx købe mad i mere end en måned til to personer – eller give dem to varme tæpper.
  • For værdien af tre bæreposer blandet tøj kan Røde Kors købe mad til en hel familie på fem i to uger.
  • For værdien af 8 stykker genbrugstøj, som sælges i Røde Kors’ butikker, kan vi fx give 6 tæpper til en familie på flugt.
  • For værdien af tre bæreposer med tøj kan Røde Kors sikre besøg og kontakt i 6 uger til en, der er ensom og isoleret her i Danmark.

Se infografik over, hvordan dit brugte tøj bliver til nødhjælp ude i verden

Du støtter hjælpearbejdet, når du giver tøj til genbrug

Vi har ca. 1900 blå tøjcontainere over hele landet - og over 250 Røde Kors-butikker. Find den nærmeste container eller butik her:

Køb genbrug i en genbrugsbutik

Når du køber genbrug, er du med til at støtte vores nødhjælpsarbejde i krigs- og katastrofeområder, og du støtter det sociale arbejde, som vores 30.000 frivillige i Danmark er med til at udføre.

Du kan gøre unikke tøjfund i en af vores 250 butikker, som alle sammen drives af frivillige. Gå på jagt efter unikt tøj og skab din egen personlige stil med alt det flotte tøj.

Vi sælger også brugte møbler og nips i vores butikker. Kom og gør et fund.