Humanitær katastrofe i Yemen

18,8 millioner børn og voksne har lige nu desperat brug for mad, rent drikkevand og lægehjælp. Hjælp os med at give ofrene for konflikten i Yemen livsnødvendig hjælp.Yemen
 

Behovet for hjælp vokser i takt med den brutale konflikt i Yemen eskalerer. Flere års borgerkrig har fået katastrofale konsekvenser for civilbefolkningen. Samfundsstrukturen er brudt sammen, som følge af intense kampe og utallige bombenedslag. Hospitaler er bombede og sundhedssystemet er kollapset. 

Lige nu dør i gennemsnit 20 mennesker hver eneste dag, fordi de ikke har adgang til mad, rent drikkevand og helt basal lægehjælp.

Områder er blevet afskåret fra forsyninger af fødevarer og vandniveauet er kritisk lavt. Det har ført til en alvorlig sultkatastrofe, og lige nu er en halv million børn akut undernærede.

Senest er Yemen erklæret i undtagelsestilstand på grund af verdens største udbrud af kolera.

Hjælp ofrene i Yemen

Hvad gør vi?

Røde Kors har lige nu 300 hjælpearbejdere til stede i Yemen. Og vi med til at sikre, at nødhjælpen når frem. Vi uddeler mad og forsyner hospitaler med medicin og udstyr til at behandle syge og sårede. Og vi arbejder på at sikre vand og elektricitet i nogle af de største byer: Sana’a, Hodeida, Taiz og Aden.

Hvordan bekæmper vi kolera i Yemen?

Røde Kors har iværksat en større indsats for at bekæmpe koleraudbruddet. Vi sikrer flere sengepladser til patienter på grund af akut mangel på plads på hospitalerne. Vi giver medicinsk behandling til børn og voksne i form af intravenøs væske og drikkevand tilført klor. Vi forebygger flere smittetilfælde ved at uddele hygiejnepakker, sikre adgang til rent vand og sanitære forhold samt oplyse familier om, hvordan de undgår smitten.

Vil du vide mere om, hvordan vi bekæmper sygdommen? Så læs mere om indsatsen mod kolera her.