Alle skal have en ven

Alt for mange med flygtningebaggrund står uden for fællesskabet. Derfor er Røde Kors og DRC Dansk Flygtningehjælp gået sammen om at matche frivillige og flygtninge i vennepar. Vi ved, at flygtninge med en frivillig ven bliver bedre til dansk, får et stærkere socialt netværk og får bedre muligheder på arbejdsmarkedet.  

Vores ambition er, at alle nyankomne flygtninge og familiesammenførte skal tilbydes en frivillig ven. Samtidig vil vi gerne tilbyde en frivillig ven til dem, som har været i landet i længere tid, og som har brug for en hånd til at komme i beskæftigelse eller deltage mere aktivt i samfundslivet.

Mennesker ikon

7.000 

cirka så mange flygtninge og familiesammenførte havde en frivillig ven ved udgangen af 2019

Danmarkskort ikon

83

af landets kommuner havde et vennetilbud gennem Røde Kors eller Dansk Flygtningehjælp ved udgangen af 2019

Tusindvis af venner i hele landet

Tusindvis af frivillige er allerede blevet venner med flygtninge og familiesammenførte gennem Røde Kors og DRC Dansk Flygtningehjælp.

Som frivillig kan du bidrage med noget helt særligt, som ingen andre kan, nemlig dig selv. Du melder dig, fordi du har lyst - ikke fordi du får penge for det, eller fordi det står i loven. Det skaber tillid og grobund for at skabe en relation.

Læs mere om at blive frivillig

Frivillig ven
To mænd

Ronni og Yousef 

Ronni og Yousef mødte hinanden i 2017 i København. De holder af at mødes i lufthavnen, hvor de spiser på Flyvergrillen og ser på fly og træner dansk.

To mænd spiller bordtennis

Ahmad og Martin

Martin hjælper Ahmad med at finde arbejde og træne sproget. Meget kan klares, når de mødes for at spille bordtennis eller fodbold med Martins old boys. 

Kvinde og mand spiller brætspil

Annie og Legese

Legese kom til Danmark i 2016, hvor han mødte Annie og hendes familie. Typisk hygger de med brætspil og klarer Legeses praktiske udfordringer sammen over en kop kaffe.

Beskæftigelse ikon

56% 

af flygtninge oplever at en ven bidrager til at finde beskæftigelse

Netværk ikon

91%

af flygtninge og familiesammenførte oplever at en ven styrker deres netværk i samfundet

Sprog ikon

85%

af landets kommuner vurderer, at flygtninge med en frivillig ven bliver bedre til dansk

Venner Viser Vej kursus

Inspiration og faglig støtte

I Venner Viser Vej støtter vi op om vores frivillige. Eksempelvis med inspiration til at håndtere kulturmødet eller viden om regler og love, som hjælper de frivillige venner med bedre at støtte flygtningene i at få et job. Det kommer særligt til udtryk i vores kurser og workshops for frivillige og flygtninge, hvor fagpersoner hjælper med både perspektiv og konkrete værktøjer.

Se vores kurser og workshops

To kvinder og en baby

En ven giver dig muligheder

Måske har du – eller én du kender - brug for hjælp til det danske sprog, til jobsøgningen eller til at skabe et lokalt netværk. Frivillige venner får ikke løn. De har heller ikke tilknytning til kommunen eller andre offentlige myndigheder. Det er helt almindelige danskere, der gerne vil hjælpe dig eller din familie.
 

Læs mere om at få en frivillig ven 
 

Email ikon

 

 

Vil I deltage eller høre mere om projektet? 

Vi samarbejder bredt med mange organisationer - eksempelvis lokale foreninger og boligsociale aktører - om at formidle og udvikle vores tilbud til flygtninge og familiesammenførte, så vi bidrager til en god integration for den enkelte. 

Hvis I er interesseret i at høre mere om Venner Viser Vej eller har lyst til at deltage i et samarbejde, er I meget velkomne til at kontakte os. 

Kontakt Venner Viser Vej

PROJEKTETS PARTNERE

Røde Kors logo DRC Dansk Flygtningehjælp logo

Udlændinge og integrationsministeriet logo 3 Siri       KL logo

OM VENNER VISER VEJ 

Læs mere om projektet her.

kontakt@vennerviservej.dk