Venner gør en forskel

Som frivillig ven kan du betyde en afgørende forskel for en person eller familie, som er ved at skabe en tilværelse i Danmark. 

Du bliver matchet med en flygtning eller flygtningefamilie, som bor i din kommune. De er enten nye i landet eller har været her i længere tid, men har brug for en hånd til at blive en mere aktiv del af samfundet.

Sammen kan I træne det danske sprog, du kan måske hjælpe med jobsøgningen eller med at skabe et lokalt netværk. Det er op til jer selv, hvad I laver og hvornår I mødes. Vi anbefaler dog, at du har tid til at ses regelmæssigt, for eksempel hver anden uge. 

Du kan tilmelde dig som enkeltperson eller sammen med din familie. Det kræver ingen særlige forudsætninger, udover at du har tid og lyst til at lære et nyt menneske eller en familie at kende.

Typiske spørgsmål fra nye frivillige

Bliv ven med en flygtning

Er du/I:
Fornavn
Efternavn

Vil du fortælle os mere om dig/jer selv?

Vælg, hvor du/I har hørt om Venner Viser Vej?
Vi passer godt på din persondata, som du har oplyst os om i denne tilmelding. Dine oplysninger bliver tilgængelige for medarbejdere og frivillige ledere i Røde Kors og DRC Dansk Flygtningehjælp, alt efter hvilken kommune du deltager i. Vi bruger dine oplysninger til at finde et match i nærheden af dig.

Læs mere om vores behandling af dine oplysninger i DRC Dansk Flygtningehjælps privatlivspolitik her: https://flygtning.dk/frivillig/om-os/privatlivspolitik , eller Røde Kors privatlivspolitik her: https://www.rodekors.dk/saadan-behandler-vi-persondata
Signe om at være frivllig ven

Inspiration og materialer

Signe og hendes familie er matchet med en familie fra Syrien. I videoen til venstre kan du møde dem og høre om deres oplevelser og erfaringer.

Hvis du vil læse mere om at være frivillig ven, finder du vores hæfter og materialer her.

 

PROJEKTETS PARTNERE

Røde Kors logo DRC Dansk Flygtningehjælp logo

Udlændinge og integrationsministeriet logo 3 Siri       KL logo

KONTAKT OS

kontakt@vennerviservej.dk