Frivillige venner gør en forskel

Som frivillig ven eller venskabsfamilie kan du betyde en afgørende forskel for en person eller familie, som er ved at skabe en tilværelse i Danmark. 

Du bliver matchet med en flygtning eller flygtningefamilie, som bor i din kommune. De er enten nye i landet eller har været her i længere tid, men har brug for en hånd til at blive en mere aktiv del af samfundet. Sammen kan I træne det danske sprog, du kan måske hjælpe med jobsøgningen eller med at skabe et lokalt netværk. Det er op til jer selv, hvad I laver og hvornår I mødes. Vi anbefaler dog, at du har tid til at ses regelmæssigt, for eksempel hver anden uge. 

Du kan tilmelde dig som enkeltperson eller sammen med din familie. Det kræver ingen særlige forudsætninger, udover at du har tid og lyst til at lære et nyt menneske eller en familie at kende.

   Tilmeld dig som frivillig   Pil    

 

Typiske spørgsmål fra nye frivillige

 

Bliv ven med en flygtning

Er du/I:
Fornavn
Efternavn

Vil du fortælle os mere om dig/jer selv?

Vælg, hvor du/I har hørt om Venner Viser Vej?
Vi passer godt på din persondata, som du har oplyst os om i denne tilmelding. Dine oplysninger bliver tilgængelige for medarbejdere og frivillige ledere i Røde Kors og DRC Dansk Flygtningehjælp, alt efter hvilken kommune du deltager i. Vi bruger dine oplysninger til at finde et match i nærheden af dig.

Læs mere om vores behandling af dine oplysninger i DRC Dansk Flygtningehjælps privatlivspolitik her: https://flygtning.dk/frivillig/om-os/privatlivspolitik , eller Røde Kors privatlivspolitik her: https://www.rodekors.dk/saadan-behandler-vi-persondata
Signe om at være frivllig ven

Inspiration og materialer

Signe og hendes familie er matchet med en familie fra Syrien. I videoen til venstre kan du møde dem og høre om deres oplevelser og erfaringer.

Hvis du vil læse mere om at være frivillig ven, finder du vores hæfter og materialer her.

 

Kortspil

PROJEKTETS PARTNERE

Røde Kors logo DRC Dansk Flygtningehjælp logo

Udlændinge og integrationsministeriet logo 3 Siri       KL logo

OM VENNER VISER VEJ

Venner Viser Vej er et landsdækkende partnerskab mellem Røde Kors og DRC Dansk Flygtningehjælp.

Projektet er finansieret af Ministeriet for Udlændinge og Integration i perioden 2019-22.

Læs mere om projektet her.

MATERIALER

Find materialer her.

KONTAKT

kontakt@vennerviservej.dk