Bestil et gratis ryk-ud-oplæg og få besøg af en ekspert, som fortæller om kulturmødet mellem frivillige og flygtninge.

De fleste af os oplever både udfordringer, glæder og dilemmaer, når vi møder mennesker fra andre kulturer. Hvad gør du for eksempel som frivillig, når I ikke har et fælles sprog at kommunikere på? Tør du spørge ind, hvis der er noget, du ikke forstår? Har du stået i en situation, hvor du ikke var helt sikker på, hvad din rolle var?

Et ryk-ud-oplæg giver viden om, hvad der er på spil i mødet mellem frivillige og flygtninge. Oplægget er skræddersyet til frivillige, som indgår i en relation med en flygtning - eller til dig, der er engageret i at skabe relationer mellem frivillige og flygtninge.

Det får deltagerne med hjem fra oplægget

  • Viden om, hvad flygtninge skal igennem, når de kommer til Danmark
  • Værktøjer til at forstå logikkerne i kulturmødet
  • Tips og tricks til at undgå og opklare misforståelser
  • Inspiration til, hvordan man kommunikerer uden et fælles sprog  
  • Mulighed for at udveksle erfaringer med andre frivillige

Hvem er ryk-ud-oplæggene for?

Tilbuddet kan benyttes af dig, der er frivillig eller arbejder med frivillige og ønsker at afholde et fagligt arrangement for de frivillige – uanset hvilken forening, organisation eller anden sammenhæng, du er frivillig eller arbejder med frivillige i.

Oplægget henvender sig primært til frivillige, som indgår i en relation med en flygtning, men også til dem, der arbejder at skabe relationer mellem frivillige og flygtninge.

Hvordan gør du?

Et ryk-ud oplæg varer ca. tre timer. Oplægget kan foregå som et fyraftensarrangement, i dagtimerne eller i weekenden. Det kræver blot, at du/I samler minimum 15-20 deltagere og sørger for at finde et passende lokale med en projektor. Her kan kommunen eller frivilligcenteret måske være behjælpelige.

Derefter udfylder du/I formularen i højre side med kontaktoplysninger og ønsker til datoer, og så vil vi, sammen med den relevante oplægsholder, gøre, hvad vi kan for at komme ud til jer på den ønskede dato.

Hvad skal du selv sørge for?

I er selv ansvarlige for at samle deltagerne, evt. sende invitationer og finde et lokale. Og hvis I ønsker, at der skal være kaffe, kage eller sandwich til mødet, er I også selv ansvarlige for at bestille, men Røde Kors dækker udgifterne.

Hvad sørger Røde Kors for?

Røde Kors dækker udgifter til oplægsholdere og forplejning (max 150 kr. pr. deltager). Røde Kors dækker ikke udgifter til transport og lokaleleje. Røde Kors tager kontakt til oplægsholdere og kontakter jer, når I har udfyldt bestillingsformularen.

Oplægsholderne

Oplægsholderne er Mette Fenger og Mads Ted Drud-Jensen fra Dansk Flygtningehjælp. De er begge anerkendte oplægsholdere med mange års erfaring med integrationsarbejde, kulturmøder og frivillighed.

Thumbnail

Søg støtte til at komme i gang med Venner Viser Vej

Følg Venner Viser Vej på Facebook

Kontakt os på vennerviservej@rodekors.dk

Bestil oplæg

Fakta om oplægget