Bestil et gratis ryk-ud-oplæg og få besøg af en ekspert, som fortæller om kulturmødet mellem frivillige og flygtninge.

 

Det får du som deltager med hjem:

  • Værktøjer til at forstå logikkerne i kulturmødet mellem flygtninge og frivillige
  • Tips og tricks til at undgå og opklare misforståelser
  • Inspiration til, hvordan man kommunikerer uden et fælles sprog
  • Mulighed for at udveksle erfaringer med andre frivillige

”Kurset var en øjenåbner i forhold til sprog og den måde vi bruger det på”

Deltager på ryk-ud kursus

Hvem kan bestille et oplæg?

Tilbuddet kan benyttes af dig, der er frivillig eller arbejder med frivillige, der indgår i en relation med en flygtning. Oplægget henvender sig til dig, der ønsker at afholde et fagligt arrangement for de frivillige – uanset hvilken forening, organisation eller anden sammenhæng, du er frivillig eller arbejder med frivillige i.

Hvordan bestilles oplægget?

I bestiller oplægget ved at udfylde formularen nedenfor med kontaktoplysninger og ønsker til datoer, og så vil vi, sammen med den relevante oplægsholder, gøre, hvad vi kan for at komme ud til jer på den ønskede dato.

Hvad skal du selv sørge for?

I er selv ansvarlige for at samle minimum 15 deltagerne, evt. sende invitationer ud og finde et passende lokale og en projektor. Her kan kommunen eller frivilligcenteret måske være behjælpelige. Oplægget kan foregå som et fyraftensarrangement, i dagtimerne eller i weekenden.

Hvis I ønsker, at der skal være kaffe, kage eller sandwich til mødet, er I også selv ansvarlige for at bestille, men Røde Kors dækker udgifterne. For at Røde Kors kan dække udgifterne til forplejning, skal du sende kvitteringerne for indkøbene ind til os, enten på mail til vvvoplaeg@drc.ngo eller med post til Blegdamsvej 27, 2100 København Ø, så vi kan refundere beløbet (max 150 kr. pr. deltager).

Hvad hjælper Røde Kors med?

Røde Kors dækker udgifter til oplægsholdere og forplejning (max 150 kr. pr. deltager). Røde Kors dækker ikke udgifter til lokaleleje og til deltagernes transport. Røde Kors tager kontakt til oplægsholdere og kontakter jer, når I har udfyldt bestillingsformularen.

Vores oplægsholdere:
Thumbnail

Mads Ted Drud-Jensen
Seniorrådgiver, Center for Udsatte Flygtninge, Dansk Flygtningehjælp.

Mads arbejder med vidensindsamling, rådgivning, analyse og undervisning. Han underviser blandt andet i arbejdet med traumatiserede flygtninge, flygtningebørn & -familier, kulturforståelse & kulturmøder.
 

Thumbnail

Mette Fenger
Specialkonsulent, Integrationsnet, Dansk Flygtningehjælp.

Chefkonsulent i Integrationsnet, Dansk Flygtningehjælp. Ansvarlig for kursusafdeling, underviser og koordinator på diverse projekter. Har arbejdet med integration i ca. 20 år primært i forhold til inklusion af flygtninge og indvandrere på arbejdsmarkedet og mentoring.

Thumbnail

Nadia El-Gendi
Selvstændig konsulent - På Tværs.

Nadia har stor erfaring indenfor de fleste områder af beskæftigelsesindsatsen og har specialiseret sig inden for temaerne: integration og mangfoldighed, interkulturel kommunikation og kulturmøder.

Bestil oplæg

Fornavn
Efternavn

Fakta om oplægget

Søg støtte til at komme i gang med Venner Viser Vej

Følg Venner Viser Vej på Facebook

Kontakt os på vennerviservej@rodekors.dk