Få en frivillig ven

En frivillig ven er en, som har lyst til at hjælpe dig til rette i Danmark. En frivillig ven er både for dig, der lige er kommet til Danmark og dig, der har været i Danmark i længere tid. Sammen med en frivillig ven kan du øve det danske sprog. Du kan få svar på spørgsmål om det danske samfund og dansk kultur, hjælp til at læse og forstå breve fra myndighederne eller I kan måske tage på tur sammen.

I aftaler selv, hvad I laver sammen, og hvor tit I mødes. Om det er hjemme hos jer selv eller ude til forskellige aktiviteter bestemmer I også selv. Vi gør vores bedste for at finde dig en frivillig ven, som du har noget til fælles med, og hvor det er nemt at mødes. På den måde får I begge mest muligt ud af venskabet. 

Frivillige venner får ikke løn. De har heller ikke tilknytning til kommunen eller andre offentlige myndigheder. Det er helt almindelige danskere, der gerne vil hjælpe dig eller din familie.

Kontakt kommunen eller det lokale frivilligcenter

Hvis du – eller én du kender - har brug for en frivillig ven, så snak med din kontakt hos kommunen eller kontakt det lokale frivilligcenter. Du er også meget velkommen til at skrive til os på kontakt@vennerviservej.dk, og så vil vi prøve at hjælpe dig videre.

"Sammen med Joan laver jeg alt muligt. Vi går ture i skoven, kigger på forretninger og snakker om alt. Hun hjælper mig med at forstå dansk kultur, og hvordan jeg kan finde ud af, hvad og hvor jeg skal studere. Vi vil altid være venner.”

- Asmaa, 24 år og fra Syrien

0:58 minutes Mustafa Ahmed om venskabsfamilier

Mød Mustafa

I videoen fortæller Mustafa om, hvad det har betydet for ham og hans familie at have en venskabsfamilie.

Hvad er en frivillig ven?

Folderen ’Få en god start i Danmark’ giver en kort introduktion til, hvad det vil sige at have en frivillig ven. Den findes på fem sprog og kan bruges til at informere interesserede flygtninge om tilbuddet.

Få en god start med en frivillig ven

I hæftet ’En god start i Danmark med en frivillig ven’ kan du læse mere om, hvad det vil sige at have en frivillig ven, og hvad man kan forvente af relationen. Hæftet findes på fem sprog og er relevant for dem, der gerne vil have en god start med deres frivillige ven eller familie.

PROJEKTETS PARTNERE

Røde Kors logo DRC Dansk Flygtningehjælp logo

Udlændinge og integrationsministeriet logo 3 Siri       KL logo

OM VENNER VISER VEJ 

Læs mere om projektet her.

kontakt@vennerviservej.dk