Kursus: Støt op om vejen til job

Beskrivelse

Siden det store ryk-ind i 2015 er der heldigvis mange flygtninge, som er kommet i job. En del har dog - af forskellige grunde - stadig svært ved at finde fodfæste på arbejdsmarkedet og ender hurtigt på offentlig forsørgelse igen. Dagligdagen og kulturen på en dansk arbejdsplads kan være krævende og svær at gennemskue, og det tager tid og støtte at få opbygget en arbejdsidentitet og et tilfredsstillende arbejdsliv. 

På kurset gennemgår vi nogle af de vigtigste tematikker, når man som frivillig gerne vil hjælpe flygtninge til at finde, beholde og trives i job. Som deltager på kurset får du et overblik over centrale regler og lovgivningen på beskæftigelsesområdet. Du får et grundigt indblik i jobcentrenes praksis og i flygtninges muligheder og udfordringer i det kommunale system. Vi dykker også ned i virksomhedernes forventninger til kommende medarbejdere, og ser på hvordan man kan motivere og støtte jobsøgningsprocessen. Endelig bliver du klogere på A-kasse og fagforening og på de faldgruber, som kan true flygtninges arbejdsfastholdelse. 

Oplægsholder:

Carsten Kjærgaard - har været jobkonsulent i Odder Kommune i 4 år. Her hjælper han især integrationsborgere (primært syrere og somaliere) ud på det danske arbejdsmarked. Han er tidligere seniorkonsulent i CABI (Center for Aktiv Beskæftigelsesindsats), hvor han bl.a. arbejdede med beskæftigelsesindsatsen for jobcentrenes målgrupper, og har derfor en stor viden om anvendelsen af tilbuddene i lovgivningen herunder virksomhedspraktik og ansættelser med løntilskud. 

Du er ved at bestille kurset 'Støt op om vejen til job'. Udfyld formularen nedenfor for at bestille kurset. 
Navn