Kursus: Hverdagsmestring

Beskrivelse

For mange flygtninge og frivillige har indholdet i deres netværksrelation ændret sig. I starten handlede det om at være nyankommen og de umiddelbare behov, man har som ny i samfundet. Nu handler det i højere grad om den langsigtede integration, dens udfordringer og muligheder.  ​

​For det kan jo se ud som om, at integrationsprocessen er færdig, når mor og far har job, og børnene går i skole. Men selv om rammerne for det nye liv tilsyneladende er faldet på plads, skal hverdagen stadig mestres. Det kan være svært at navigere i nye relationer, forældre-barn rollen, kønsroller, familiedynamikker og at skabe balance mellem to kulturer – og derfor kan det være rart, at have nogen at støtte sig til.​

​I dette kursus sætter vi derfor fokus på hverdagsmestring, familiedynamikker og trivsel. Du vil som frivillig få understøttende kompetencer i forhold til de flygtninge, der allerede er godt på vej, men kan have behov for støtte i forskellige overgange og/eller introduktion af nye facetter i det danske samfund.​ Dette kursus er relevant for frivillige i både gamle og nyere matches.

OBS: Max 40 deltagere.

 

Oplægsholder

Jette Thulin – Konsulent i Dansk Flygtningehjælps afdeling for viden og udvikling. Uddannet folkeskolelærer med efteruddannelse i dansk som andetsprog. Hun er uddannet narrativ terapeut fra Dispuk, samt efteruddannet i NMT (Neurosequential Model til Terapeutics). Jette har mange års erfaring med at undervise og arbejde med børn og familier, som har flugtbaggrund.

Mads Ted Drud-Jensen - sociolog og seniorrådgiver i Center for Udsatte Flygtninge i DRC Dansk Flygtningehjælp. Mads har mange års erfaring med at undervise professionelle og frivillige i modtagelse og integration af flygtninge. Mads har desuden flere års erfaring som frivillig kontaktperson for flygtninge.

Du er ved at bestille kurset 'Hverdagsmestring'. Udfyld formularen nedenfor for at bestille kurset. 
Navn