Kursus: Hverdagsmestring

Beskrivelse

For mange flygtninge og frivillige har indholdet i deres netværksrelation ændret sig. I starten handlede det om at være nyankommen og de umiddelbare behov, man har som ny i samfundet. Nu handler det i højere grad om den langsigtede integration, dens udfordringer og muligheder.  ​

​For det kan jo se ud som om, at integrationsprocessen er færdig, når mor og far har job, og børnene går i skole. Men selv om rammerne for det nye liv tilsyneladende er faldet på plads, skal hverdagen stadig mestres. Det kan være svært at navigere i nye relationer, forældre-barn rollen, kønsroller, familiedynamikker og at skabe balance mellem to kulturer – og derfor kan det være rart, at have nogen at støtte sig til.​

​I dette kursus sætter vi derfor fokus på hverdagsmestring, familiedynamikker og trivsel. Du vil som frivillig få understøttende kompetencer i forhold til de flygtninge, der allerede er godt på vej, men kan have behov for støtte i forskellige overgange og/eller introduktion af nye facetter i det danske samfund.​ Dette kursus er relevant for frivillige i både gamle og nyere matches.

OBS: Max 40 deltagere.

 

Oplægsholder

Jette Thulin – Konsulent i Dansk Flygtningehjælps afdeling for viden og udvikling. Uddannet folkeskolelærer med efteruddannelse i dansk som andetsprog. Hun er uddannet narrativ terapeut fra Dispuk, samt efteruddannet i NMT (Neurosequential Model til Terapeutics). Jette har mange års erfaring med at undervise og arbejde med børn og familier, som har flugtbaggrund.

Mads Ted Drud-Jensen - sociolog og seniorrådgiver i Center for Udsatte Flygtninge i DRC Dansk Flygtningehjælp. Mads har mange års erfaring med at undervise professionelle og frivillige i modtagelse og integration af flygtninge. Mads har desuden flere års erfaring som frivillig kontaktperson for flygtninge.

Du er ved at bestille kurset '[current-page:query:ku]'. Udfyld formularen nedenfor for at bestille kurset. 
Navn