Stort behov for nødhjælp i Yemen

Røde Kors arbejder i øjeblikket på at få nødhjælpen frem til ofrene for konflikten i Yemen. Det er ikke uden risiko. Indtil videre har tre Røde Kors medarbejdere mistet livetYemen Family In Clinic
 
 

Tekst: John Engedal Nissen, Foto: IFRC - Shahin Ammane

Utallige bombenedslag og intense kampe i Yemen har dræbt flere hundrede og såret langt flere. Midt i den blodige konflikt arbejder Røde Kors medarbejdere med at behandle de mange sårede og få nødhjælpen frem.

I går nåede en Røde Kors båd med fem nødhjælpsarbejdere og fem udsendte fra Læger Uden Grænser med mere end 400 kilo medicinsk udstyr frem til byen Aden i det sydlige Yemen.

Udover medicin og lægehjælp arbejder Røde Kors for at sikre vand og elektricitet i Aden, hvor der nu har været kampe i tre uger i træk. Røde Kors har derfor bedt parterne om en 24 timers våbenhvile, så nødhjælpen kan nå frem.

Støt Røde Kors' arbejde fast

Desperat behov for mad og medicin

I øjeblikket forsøger Røde Kors at få fragtet to fly med henholdsvis 16,4 og 32 ton medicinsk udstyr og anden nødhjælp til Yemen. Det besværliggøres dog af, at det i er ekstremt kompliceret at flyve ind i konfliktzonen.

Imens kæmper familier i landet for at overleve de hårde kampe. Efterhånden som konflikten eskalerer, har stadig flere familier desperat behov for både medicin og mad for at overleve.

Flere hospitaler har samtidig desperat behov for mere medicin og udstyr for at kunne behandle det store antal af sårede mænd, kvinder og børn, der stiger time efter time.

Risikerer deres liv for at hjælpe

Røde Kors har de sidste dage forsynet flere hospitaler og klinikker med medicinsk udstyr, både i hovedstaden Sanaa og i byerne Aden, Lahj og Ibb. Røde Kors har 300 ansatte i Yemen, som arbejder på højtryk for at møde alle behovene.

Hjælpearbejdet er ikke uden fare. Indtil videre har tre Røde Kors medarbejdere mistet livet i konflikten, mens de har forsøgt at få nødhjælpen frem til de trængende.