Familienetværk for dig og dine børn

Savner du nogen at tale med? Og trænger du til gode, sjove og lærerige oplevelser sammen med dine børn? Familienetværket er for dig og din familie. Her kan du møde andre forældre, og dine børn kan få nye venner.

Find et netværk nær dig

Røde Kors’ familienetværk er et sted, hvor du og din familie kan mødes med andre børnefamilier og med en gruppe af frivillige enten en gang om måneden, hver 14. dag eller måske en gang om ugen.

“Jeg er utrolig glad for, at jeg er kommet med i familienetværket og kan tale med andre i min situation. Jeg havde følelsen af at være helt alene – indtil jeg fik mulighed for at deltage i netværket,” fortæller en mor, der deltager i familienetværket.

De frivillige i familienetværket er i alle aldre og har forskellig baggrund. Fælles for dem er, at de gerne vil være sammen med dig og din familie for at skabe nogle gode rammer og oplevelser for både børn og voksne. De frivillige er ikke en del af kommunen og myndighederne.

“De frivillige er søde og gode at snakke med, og de interesserer sig for os. Hvis du har fortalt dem et eller andet, så husker de det. Man kan se, at det ikke bare er noget, der går ind ad det ene øre og ud ad det andet. De er der,” fortæller en mor. der deltager i familienetværket.

Det koster ikke noget at deltage. Alt hvad du skal gøre, er at møde op sammen med din familie og have lyst til at være sammen med andre børnefamilier.

Det laver vi sammen

I familienetværket laver vi forskellige aktiviteter sammen. Fx:

Hyggeaftener: Vi laver mad, leger, spiller spil og bold, hører foredrag osv. Du er med til at planlægge, hvad vi skal lave.

Udflugter: Vi tager på ture sammen, fx til strand, skov, legeland, biograf eller børneteater.

Sommerlejre og familiecamps: Når du er med i familienetværket, kan vi også hjælpe med, at dine børn kommer på ferielejr, eller at du og din familie kommer med på en familiecamp. En camp er et højskoleophold af en lille uges varighed med hygge, nye venner og mulighed for at få inspiration til dit forældreskab.

En økonomisk håndsrækning: Som deltager i familienetværket kan du søge om støtte til at holde en stor familiefest som fx konfirmation eller søge om støtte til betaling af et sportskontingent eller fritidsudstyr til dine børn. Hvis pengene er små, kan du søge Røde Kors om julehjælp. 

Læs her hvordan du kan søge julehjælp 

Find et familienetværk nær dig

På kortet ovenfor kan du se, om der er et familienetværk i nærheden af, hvor du bor. Her finder du også kontaktoplysningerne på den frivillige aktivitetsleder i dit lokale familienetværk.

Kan du ikke finde et familienetværk i dit nærområde. Eller vil du gerne vide mere om, hvad et familienetværk er, så send en mail til familienetvaerk@rodekors.dk 

Vi har også brug for dig!

Har du lyst til selv at blive frivillig og hjælpe andre? 

Læs mere om at blive frivillig