Portrætter med fortællinger

af Susan Hoffmann

De sidste par måneder har børnefamilierne på Udrejsecenter Avnstrup haft mulighed for at få taget professionelle portrætter. Der er også kommet mange gode billeder ud af det, som familierne kan nyde synet af på deres værelser eller tage med sig, når de skal videre.

 

asyl nyheder

I forbindelse med projektet er familierne blevet inviteret til at tage en personlig ting med, som betyder noget særligt for dem.
 
Denne kurdiske far valgte at medbringe en bog, der handler om den tidligere flygtningelejr Al Tash i Irak. Han var kun ét år gammel, da han kom der til med sin familie. Han mødte også sin kone i lejren, hvor han kom til at tilbringe 20 af sit liv. 
 
Næste fase i foto-projektet er en aktivitet for unge på 17 år og derover. De får mulighed for selv at lære at tage billeder i forhold til temaer, de vælger at beskæftige sig med. Forløbet inkluderer også bearbejdning og redigering.  
 
Billedet her er taget af Røde Kors’ medarbejder på Center Avnstrup, Kell Schomacker, der som uddannet fotograf også står for projektet. Aktiviteten er finansieret af donerede midler.