Gulnara skaber julestemning i Center Sandholms køkken

af Susan Hoffmann

And, brunede kartofler og risalamande. Der er ingen slinger i valsen, når personalet i Center Sandholms køkken forbereder middagen for beboerne den 24. december.

 

gulnara

Gulnara Dukojeva har arbejdet i køkkenet i 13 år, og hun og kollegerne glæder sig meget til at sprede julestemning juleaften, hvor der også kommer slik og chokolade på bordene i den store kantine, som i hele december er prydet med juletræ og alskens farvestrålende julepynt.

For 21 år siden var Gulnara selv nyankommet asylansøger fra Tjetjenien, så hun ved, hvad det betyder for beboerne, når der bliver gjort lidt ekstra ud af traditionerne. Det travle køkkenteam gør sig umage med at lytte til beboernes ønsker, og der bliver både sagt glædelig jul i december og Eid Mubarak til marts.

”Det er lige meget, om man er muslim, kristen, ukrainer, russer eller noget helt femte”, fortæller Gulnara. Alle skal føle sig velkomne:

”Lige som de synger sange fra alle lande i vores børnehave, så kan vi også vise det med den mad, vi serverer. Det er vigtigt for os at vise, at vi respekterer alle kulturer, og at alle kan være med.”