Center Thyregod

Center Thyregod er et center for enlige mænd over 18 år.

Asylcenteret har personale med sundhedsfaglig, pædagogisk og psykologisk ekspertise for at sikre, at denne særlige gruppe af asylansøgere får den mest kvalificerede hjælp og støtte.

Hverdagen på asylcenteret

Boliger

Asylansøgerne bor på enkeltværelser, 2- og 3personers værelser. Vi gør os umage med at imødekomme ønsker om, hvem asylansøgerne vil bo sammen med.

Beboerne står selv for alt det praktiske med at købe ind i det lokale supermarked, lave mad og gøre rent. Det hører med til en almindelig hverdag.
 

Sundhedsklinik

Asylansøgere med helbredsmæssige problemer får hjælp af erfarne Røde Kors- sygeplejersker og sundhedsplejersker på hovedcenteret i Jelling.  Der er også tilknyttet læger og psykologer til klinikken.

Det er klinikkens læge, der vurderer, om der er behov for at sende asylansøgere videre til sygehuset, og lægen vurderer også, om det er nødvendigt med en henvisning til en speciallæge.
 

Voksenundervisning og praktik

Som på andre asylcentre er der både voksenundervisning og et jobcenter, der hjælper med aktivering og praktikforløb. Alle nye asylansøgere over 18 år kommer til en samtale på jobcenteret. Her bliver de spurgt om uddannelse, arbejdserfaringer og kompetencer.

Medarbejderne på asylcenteret gør en stor indsats for at skabe en aktiv hverdag med en kombination af sprogundervisning, aktivering og praktik. På voksenskolen underviser de blandt andet i arbejdsrettet dansk, engelsk, CV-skrivning og iværksætteri.

Røde Kors samarbejder med skoler og arbejdsgivere, så asylansøgerne har mulighed for at modtage undervisning på skoler i området eller komme i praktik hos lokale arbejdsgivere.

 

Kontakt Center Thyregod

Thyregodvej 44
7323 Give
3527 9600

Daglig leder
Julie Krarup
juka@redcross.dk

Regionsleder
Tina Lundgaard

tina@redcross.dk

Frivillighedskoordinator
Dennis Werner Larsen
dewl@redcross.dk

Sikker e-mail adresse 
- kun for myndigheder
sikkerpost@redcross.dk

 

Donationer til centeret

På vores centre har vi altid brug for tøj, sko, legetøj, rejsetasker, køkkengrej mm. 

Hvis du har noget, som du gerne vil donere, kan du lægge det i de store containere, der findes foran centrene. Vi tager med glæde imod donationer, som du mener kan gavne asylansøgerne på Røde Kors’ asylcentre i Danmark.

Se asylcentre, der modtager donationer

Lokalt samarbejde

For Røde Kors er det vigtigt, at vi er en del af det lokale samfund. Samarbejdet med kommunen, skoler, virksomheder og foreninger betyder, at vi kan tilbyde beboerne på Røde Kors' asylcentre en indholdsrig, aktiv hverdag.

Har du gode idéer til lokalt samarbejde, så send os en mail:

centerjelling@redcross.dk

STØT NU