Thumbnail
Foto: Mathilde Bech

Udlændingestyrelsen lukker flere asylcentre

Udlændingestyrelsen har i dag meldt ud, at der igen bliver skåret ned på antallet af asylcentre i Danmark.
For Røde Kors betyder det, at to opholdscentre på Bornholm skal lukke, og at funktionen som modtagecenter for uledsagede flygtningebørn i Gribskov flyttes til Røde Kors´ Center Sandholm.


Herudover flyttes Røde Kors’ omsorgscenter for særligt sårbare asylansøgere i Thyregod til Center Jelling, og Center Thyregod omlægges til center for enlige mænd.


-    Det er en rigtig barsk dag både for alle vores dygtige medarbejdere på de berørte centre og for de mange beboere, der i forvejen er flyttet flere gange, siger asylchef i Røde Kors, Anne la Cour.


-    Samtidig vil jeg gerne sige en stor tak til de to kommuner, som vi har haft en fantastisk godt samarbejde med i både Gribskov og på Bornholm. De har løftet en stor og vigtig humanitær opgave. Begge steder har et stort antal frivillige også gjort en meget vigtig indsats for vores beboere. Vi håber, de vil fortsætte deres gode arbejde i Røde Kors, tilføjer Anne la Cour.

Røde Kors kommer til at miste medarbejdere

Lukningen af de to centre på Bornholm er varslet pr. 30. september. De øvrige ændringer gennemføres løbende i 2018. På Bornholm vil alle medarbejdere blive opsagt, ligesom de øvrige omlægninger også vil betyde yderligere opsigelser. Det endelige antal opsigelser kendes ikke endnu.

-    Vi kommer til at sige farvel til nogle af vores dygtige, erfarne og engagerede medarbejdere. Medarbejdere, som er altafgørende for, at asylansøgere har ordentlige og trygge rammer på vores asylcentre, siger asylchef, Anne la Cour.