Først og fremmest tak, fordi du ønsker at støtte beboerne på Røde Kors’ asylcentre.

Vi tager med glæde imod donationer som tøj, legetøj og andet, som du mener kan gavne asylansøgerne på Røde Kors’ asylcentre i Danmark.

Røde Kors ønsker at skabe en tryg, meningsfuld og værdig hverdag for asylansøgerne, mens de venter på en afklaring af deres sag.

Donationer fra private, foreninger og virksomheder betyder at forskellige aktiviteter, som eksempelvis cykelundervisning, fodboldtræning eller caféer kan lade sig gøre.

Samarbejde på tværs

Røde Kors Asyl samarbejder på tværs af centre, så donationerne kommer derhen, hvor der er størst brug for dem. Vi indgår landsdækkende aftaler, hvor det giver mening. For eksempel har A. P. Møller Mærsk og IKEA doneret møbler til asylcentrene. DBU har doneret sportstøj, Tiger-butikkerne har doneret mange forskellige ting, lige fra vanter, huer og tekander til skriveblokke og møbler, og Novo Nordisk har doneret tasker.

Derudover kan donationer af arbejdsmaterialer som eksempelvis maling danne grundlag for forskønnelsesprojekter af centrene, hvor beboerne står for arbejdet som en del af et internt praktikophold. Flere centre har også oprettet cykelværksteder, hvor donerede cykler bliver repareret af beboerne – også som en del af praktikforløb. 

I det hele taget er donationer, hvor beboerne selv kan blive inddraget en succes. 

Kontakt os på mail: asyldonationer@redcross.dk, hvis du vil høre mere.

For Røde Kors er det vigtigt, at vi er en del af det lokale samfund. Samarbejdet med kommuner, skoler, virksomheder og foreninger betyder, at vi kan tilbyde beboerne en indholdsrig og aktiv hverdag.

Oplevelser gør en stor forskel for beboerne på centrene

Vi  har et godt samarbejde med nogle få foreninger, musikere og andre kunstnere som donerer fribilletter, gratis koncerter og lignende. Den slags donationer gør en kæmpe forskel for vores beboere, da gode oplevelser altid er værd at samle på.

I 2016 har Anneberg f.eks et samarbejde med Nakke Festival, så flygtningebørnene hjælper på festivalen og til gengæld får lov til at komme med som festivalgæster én af dagene. Børnene på Center Gribskov fik tilbud om at deltage i Gilleleje Festival, og det var en stor succes.  Desuden er vi meget glade for det stående tilbud alle asylansøgere har om gratis adgang til Experimentarium.

Alle der har lyst til at samarbejde med det lokale asylcenter, eller ønsker at donere en oplevelse kan henvende sig til det lokale center til donationskoordinator eller skrive til asyldonationer@redcross.dk så vil du blive kontaktet.

Donationer fra private

På vores centre har vi altid brug for tøj, rejsetasker, kufferter og køkkengrej i rengjort og brugbar stand. Det kan afleveres i de store containere, der findes foran Røde Kors' asylcentre. 

Hvis det er muligt, er det en stor hjælp for os, hvis din donation er mærket med køn og størrelse.

Har du spørgsmål, eller ønsker du at lave en større indsamling, så er du meget velkommen til at skrive til asyldonationer@redcross.dk

Fødevarer

Vi har desværre ikke mulighed for at tage imod fødevarer, men vi har et samarbejde med Fødevarebanken, som vi henviser til, hvis I har en fødevaredonation.
Sådan bliver donationer uddelt på vores asylcentre
 

Salg af tøj og legetøj på centrene

Tøj og legetøj bliver solgt i asyloutlets til et symbolsk beløb. 
I vores modtagecentre, hvor beboerne endnu ikke modtager kontante ydelser, får de tøj og legetøj gratis.

Indtægten fra vores asyloutlets går til aktiviteter til glæde for beboerne. Er der tøj, der ikke bliver brugt, indgår det i Røde Kors’ generelle genbrugsarbejde. Tøjet bliver sorteret og solgt i vores genbrugsbutikker og kommer til at gavne andre udsatte grupper både herhjemme og ude i verden.

Vi driver asyloutletten i samarbejde med frivillige og beboerne på centrene, der i fællesskab udvikler asyloutletten. Hvis du har lyst til at hjælpe til i en af vores butikker, så kontakt en af vores frivillighedskoordinatorer.

Mange tak for din donation. Du er med til at gøre en forskel.