Roskilde Festival og Røde Kors fejrer fællesskabet og hjælper unge kvinder, der står udenfor

Roskilde festival Trine Hyldgaard  Røde Kors

Det er blandt andet kvinder som Trine Hyldgaard på billedet til højre, som Roskilde Festival og Røde Kors i et nyt, treårigt samarbejde vil gøre noget for at hjælpe. Trine har i perioder kæmpet med dyb ensomhed. Hun har følt sig alene og udenfor de andres fællesskaber. ”Det værste er at sidde med mobilen i hånden og ikke at have nogen at ringe til”, siger hun. I det nye samarbejde zoomer Roskilde Festival og Røde Kors ind på unge kvinder, som Trine, der på forskellig vis står udenfor de andres fællesskaber.

Overalt i verden udsættes kvinder for vold og overgreb, de bliver udstødt og stigmatiseret og står alene tilbage. Herhjemme lever tusindvis af kvinder et udsat liv. De lider under voldelige parforhold, de er hjemløse eller står på kanten af hjemløshed. Det skal vi ændre. Ingen kvinder skal lide, blot fordi de er kvinder. Hverken i Danmark eller i resten af verden. Ingen kvinder skal stå alene. Udenfor.

Sammen tror vi på fællesskabet
Roskilde Festival og Røde Kors deler en fast tro på fællesskabets kraft.

”Alle har brug for at være en del af fællesskabet. Det er ikke bare rart at høre til og være en del af noget større, det er også livsvigtigt. Ikke mindst når vi bliver ramt af modgang og smerte. Og sammen med Roskilde Festival kan vi gøre en livsforandrende indsats for kvinder, der i dén grad har brug for en hånd”, siger Røde Kors’ generalsekretær Anders Ladekarl.  

Hvert år sætter Roskilde Festival rammen om et fantastisk fællesskab på over 100.000 festglade, musikelskende mænd og kvinder i alle aldre, fra alle samfundslag. Og hver dag hjælper Røde Kors udsatte kvinder, der lever et utrygt og sårbart liv uden det netværk og fællesskab, vi andre deler.  

Velgørende festivalbillet og T-shirt med stjernestøv
Samarbejdet giver blandt andet årets festivalgæster mulighed for at købe en særlig festivalbillet, der rummer en donation på 200 kroner til Røde Kors’ arbejde. De kan også bakke op ved at købe en velgørende T-shirt, som den danske pop-diva Jada, der optræder på festivalen, har designet sammen med Samsøe & Samsøe til fordel for Røde Kors. T-shirten kan både købes på festivalen, på rodekors.dk/webshop og i Samsøe & Samsøes webshop.
 

Fonden Roskilde Festival fordobler danskernes donationer
Sidst, men ikke mindst, fordobler Fonden Roskilde Festival på gavmild vis de donationer (op til 500.000) folk i hele Danmark bidrager med i en målrettet kampagne, der løber af stablen i ugerne op til og under selve festivalen.

Hver eneste donation gør en forskel for Røde Kors, der griber unge kvinder, når og før, de falder. Og det ER nødvendigt. For antallet af unge hjemløse kvinder stiger. Og hver femte kvinde, der havner på et krisecenter i Danmark, er under 25 år. Udenfor Danmark sætter katastrofer, ekstrem fattigdom og krig unge kvinders liv i fare hver eneste dag. Kvinder dør i barselsseng uden adgang til basal lægehjælp, kvinder i flygtningelejre i Bangladesh fx udsættes for vold og overgreb og kan ikke deltage i undervisning, fordi de frygter for deres sikkerhed på vejen derhen i den overfyldte lejr.
 

Sådan hjælper Røde Kors unge kvinder i Danmark og i verden
I Danmark sikrer Røde Kors voldsramte kvinder og deres børn plads på et herberg og sørger for, de får et trygt netværk med adgang til fællesarrangementer og ferielejre. For unge, der er i fare for at blive hjemløse, etablerer vi blandt andet kontakt til en værtsfamilie, der giver den unge et hjem og lidt ro i en særlig sårbar periode. Ude i verden hjælper vi unge kvinder med at få adgang til livreddende jordemoder- og lægehjælp, adgang til uddannelse og skole, beskyttelse mod overgreb og meget mere.

Roskilde Festivals humanitære fokus
Roskilde Festival har haft et humanitært fokus fra dag 1. Det kommer nu Røde Kors arbejde for blandt andet kvinder i nød til gode.

Det glæder mig hver eneste gang, vi finder fælles fodslag med en erhvervspartner som Roskilde Festival. For præcis som det er med alt, vi gør, så når vi så meget længere, når vi lægger kræfterne sammen. Her giver 1 + 1 så meget mere end 2. Både for os og Roskilde Festival og for de unge kvinder, vi kan række ud til sammen” siger Røde Kors’ generalsekretær Anders Ladekarl.  

Roskilde festival logo