Få en frivillig ven

En frivillig ven er en, som har lyst til at hjælpe dig til rette i Danmark. Sammen med en frivillig ven kan du øve det danske sprog. Du kan få svar på spørgsmål om det danske samfund og dansk kultur, hjælp til at læse og forstå breve fra myndighederne eller I kan måske tage på tur sammen.

I aftaler selv, hvad I laver sammen, og hvor tit I mødes. Om det er hjemme hos jer selv eller ude til forskellige aktiviteter bestemmer I også selv. Vi gør vores bedste for at finde dig en frivillig ven, som du har noget til fælles med, og hvor det er nemt at mødes. På den måde får I begge mest muligt ud af venskabet. 

Frivillige venner får ikke løn. De har heller ikke tilknytning til kommunen eller andre offentlige myndigheder. Det er helt almindelige danskere, der gerne vil hjælpe dig eller din familie.

Hvis du – eller én du kender - har brug for en frivillig ven, så snak med din kontakt hos kommunen eller kontakt det lokale frivilligcenter. Du er også meget velkommen til at skrive til os på kontakt@vennerviservej.dk, og så vil vi prøve at hjælpe dig videre.

"Sammen med Joan laver jeg alt muligt. Vi går ture i skoven, kigger på forretninger og snakker om alt. Hun hjælper mig med at forstå dansk kultur, og hvordan jeg kan finde ud af, hvad og hvor jeg skal studere. Vi vil altid være venner.”

- Asmaa, 24 år og fra Syrien

0:58 minutes Mustafa Ahmed om venskabsfamilier

Mød Mustafa

I videoen fortæller Mustafa om, hvad det har betydet for ham og hans familie at have en venskabsfamilie.

KONTAKT OS

kontakt@vennerviservej.dk