Corporate volunteering

Flere og flere virksomheder ønsker at give deres medarbejdere mulighed for at deltage i frivilligt arbejde. Det handler om at gøre en indsats, der skaber mening og stolthed for den enkelte medarbejder og gør en forskel for andre. 

Thumbnail
Virksomhedsfrivillige på Røde Kors sommerlejr 2011. Foto: Tomas Bertelsen

Frivilligt arbejde tilgodeser både virksomhedens ønske om at tage socialt ansvar samt Røde Kors' behov for hjælp til det humanitære arbejde.

Vi modtager mange henvendelser fra virksomheder. Derfor har vi udviklet tre aktiviteter, som passer perfekt, hvis din virksomhed ønsker at prøve kræfter med frivilligt arbejde, der gør en forskel for de udsatte mennesker, som Røde Kors hjælper i Danmark.

Skræddersy dit corporate volunteering partnerskab

Har din virksomhed allerede en helt konkret idé til et samarbejde, så kontakt os for at høre mere om mulighederne for at skræddersy et partnerskab. Vi har gode erfaringer med at samarbejde med virksomheder, som donerer deres kompetencer og tid til Røde Kors' arbejde. 

I sommeren 2011 sendte ISS for eksempel mere end 50 medarbejdere af sted på en Røde Kors ferielejr for sårbare familier, med det mål at give dem en god ferieoplevelse og efterfølgende en jobmentor i ISS.
Læs mere om skræddersyede partnerskaber

Aktiviteter for virksomhedsfrivillige

Vi har udviklet tre aktiviteter, som passer perfekt, hvis din virksomhed ønsker at prøve kræfter med frivilligt arbejde. 

Flere end 20.000 frivillige i 227 lokale Røde Kors-afdelinger hjælper socialt udsatte og gør en forskel for dem med udgangspunkt i lokale behov og det enkelte menneskes livssituation. 

Frivilligt arbejde giver gode oplevelser for medarbejderne og et tiltrængt pusterum for de mennesker, som Røde Kors hjælper. Det giver samtidig jeres virksomhed mulighed for at styrke jeres sociale engagement.

Her kan du læse om de aktiviteter, vi tilbyder virksomheder:

Sociale aktiviteter: En oplevelse for livet
Vi giver din virksomhed mulighed for at have en rigtig god oplevelse og samtidig give sårbare mennesker i Danmark en oplevelse for livet. 

Virksomheden arrangerer, i fælleskab med en Røde Kors afdeling, udflugter, virksomhedsbesøg eller andre aktiviteter for de mennesker, som Røde Kors hjælper.

Eksempelvis har TDC stået for en festlig dag på Asylcenter Kongelunden med kage, sang og cykeltræning. Beboerne modtog 25 cykler plus hjelme, og TDC medarbejdere lærte dem at cykle.

En oplevelse for livet arrangeres i samarbejde mellem jeres virksomhed og en Røde Kors-afdeling.
Download vejledning til en oplevelse for livet
Download skabelon til samarbejdsaftale

Indsamling: Få timer gør en verden til forskel

Din virksomhed kan også hjælpe til ved at samle ind til Røde Kors humanitære arbejde i Danmark og ude i verden. Det er en aktivitet, der nemt kan kombineres med sociale aktiviteter i virksomheden.

Eksempelvis holder Q8 hvert år julebanko for medarbejderne. I 2010 valgte de, at fortjenesten skulle gå til julearrangementer i Hovedstadens Røde Kors.

Det er også muligt at arrangere en indsamling af genbrugsartikler. Vi ser det som en win-win-win situation – det er billigt, bæredygtigt og går til en god sag.
Download vejledning til indsamlingsaktiviteter

Sociale aktiviteter: Tryghedsopkald

I Røde Kors’ sociale, frivillige arbejde møder vi hver dag mange ensomme mennesker. Kampen mod ensomhed handler om at række hånden ud og skabe fornyet glæde og livsmod. 

Et tryghedsopkald er en kort opringning, som foretages til ensomme hver dag hele året rundt for at høre, om alt er OK. Det kan bryde ensomhedsfølelsen og have stor betydning for, hvordan resten af dagen går. 

Hvis jeres virksomhed har medarbejdere, der vil være frivillige og foretage tryghedsopkald, så skaber vi kontakt mellem jer og en lokal afdeling. 
Vejledning - tryghedsopkald
Download skabelon til samarbejdsaftale