Vi etablerer nye digitale løsninger - i fællesskabets tegn

Vi ved det godt. Ingenting er, som det plejer at være lige nu. Og derfor passer vi særlig godt på hinanden. Vi har isoleret os selv, vores gamle, syge og særligt sårbare. Og det er en god ting. Men det betyder også, at mange lige nu sidder helt alene tilbage med bekymringer og tanker, mens de er isolerede fra omverdenen på ubestemt tid. Det kan være rigtig svært. Og det skal vi gøre noget ved.

Vores isolation fra hinanden i denne tid, hvor Corona-krisen står på, kan have store menneskelige konsekvenser. Derfor er Nordea-fonden, TDC NET, fællesskabsplatformen Bobleberg og Røde Kors nu gået sammen om en digital løsning, der genetablerer den menneskelige kontakt, mange har mistet.

Projektet hedder SnakSammen, og det er netop dét, det går ud på. Vi kan ikke besøge hinanden fysisk, men vi kan besøge hinanden digitalt. Og via SnakSammen kan et menneske få en god snak via video med en af Røde Kors’ mange frivillige. Det handler om at styrke fællesskabet i en svær tid og forbinde mennesker med hinanden, for dét har vi brug for. Målet er, at INGEN skal føle sig isoleret lige nu – heller ikke, selvom de måske er det - fysisk.

Snakken kan handle om hvad som helst. Og tilbuddet er for alle. Så hvis du kender nogen, der har brug for at få lettet sit hjerte, få et grin eller dele en bekymring, må du gerne fortælle dem om muligheden her. Måske kender du en, du tror, kunne få glæde af dén menneskelige kontakt, vi alle har brug for - især i svære tider? Del budskabet. Vis dem SnakSammen.nu. For hvorfor stå alene, når vi kan stå sammen?

 

Sådan gør man

  • Kræver det, at man er digitalt stærk? Nej. Vi har sørget for, at videokontakten, der foregår via siden www.SnakSammen.dk ikke er teknisk svær.
  • Gode, frivillige samtalevenner tilbyder tidspunkter, hvor de kan komme på video-besøg.
  • Og så booker man blot en tid, hvis man har lyst til en snak.
  • Når tiden kommer, får begge parter en sms og en e-mail med et link. De trykker på linket og videosamtalen er i gang.
  • Samtalen kan foregå på mobil, computer eller tablet.

Der sker noget, når vi slår kræfterne sammen. Og projektet her viser, hvad organisations-, fonds- og virksomhedssamarbejder på tværs kan. Ved fælles hjælp forbinder vi nu mennesker med hinanden til gavn og glæde for alle. Sammen skaber og styrker vi gode fællesskaber i hele Danmark for at sikre, at INGEN i isolation føler sig isoleret.

Tak til TDC NET, som sammen med Nordea-fonden har støttet SnakSammen!

TDC_Logo