Sammen styrker vi det digitale fællesskab i Danmark

Med corona-epidemien er ord som karantæne, hjemmekontor og social distancering blevet en del af vores hverdag. Desværre gælder det også isolation og en følelse af manglende social kontakt. Særligt her under pandemiens anden bølge, hvor mange igen er hjemsendt fra arbejde eller afholder sig fra at se andre mennesker på grund af smittefare.  Derfor udbreder vi sammen med TDC NET kendsskabet til den digitale besøgstjeneste SnakSammen.dk.

Alle skal have nogen at snakke med – også under corona-epidemien

Coronakrisen rammer alle. Den har vist sig at være særlig hård for de, der i forvejen føler sig ensomme eller på anden måde er udsatte. Men den rammer også de af os, som grundet restriktioner og øget hjemmearbejde kigger ind i en hverdag med begrænset menneskelig kontakt. Det er svært, for vi har alle brug for nogen at tale med – og for at være en del af et fællesskab. 

Derfor arbejder Dansk Røde Kors og TDC NET sammen om at udbrede SnakSammen. En digital besøgstjeneste, som forbinder mennesker. For selvom vi ikke kan ses fysisk, kan vi ses digitalt. Man kan tilgå tjenesten på SnakSammen.dk, hvor alle få en god snak med en af Dansk Røde Kors’ mange frivillige. Snakken kan handle om løst og fast, ja hvad som helst.

Så kender du nogen, der har brug for at få lettet sit hjerte, få et godt grin, eller dele en bekymring, så fortæl om SnakSammen. Og har du lyst til at være frivillig samtaleven på SnakSammen, hører vi meget gerne fra dig. Med fælles hjælp forbinder vi Danmark digitalt til gavn og glæde for alle.

Læs mere om SnakSammen her

Sådan gør man Q/A

snak

Hvordan taler vi sammen? Samtalen kan foregå på mobil, computer eller tablet.

Kræver det, at man er digitalt stærk? Nej. Vi har sørget for, at videokontakten, der foregår via siden www.SnakSammen.nu ikke er teknisk svær.

Hvem taler jeg med? Gode, frivillige samtalevenner fra Røde Kors. 

Hvornår kan jeg snakke med en frivillig? Frivillige samtalevenner fra Røde Kors tilbyder tidspunkter, hvor de kan komme på video-besøg. Du booker en tid, hvis man har lyst til en snak. En snak varer ca. 15 minutter.

Hvordan kommer vi i gang med at snakke sammen? Når tiden kommer, får begge parter en sms og en e-mail med et link. Tryk på linket og videosamtalen er i gang.

Skal jeg installere et program? Nej, du skal ikke installere programmer eller andet.

Tak til TDC NET for  jeres støtte til SnakSammen!

TDC_Logo