Efter orkanen Matthew, ramte Haiti den 4. oktober 2016, har landet stået i en dyb humanitær krise. Byer er næsten forsvundet fra landkortet, og der er et stort antal dræbte. Folk har været indkvarteret i midlertidige nødlejre. Med støtte fra Ole Kirks Fond har Røde Kors’ nødhjælpsindsats i Haiti fokuseret på arbejdet med børnene og særligt udsatte børnefamilier.

Børn i de påvirkede områder har oplevet at blive adskilt fra deres familie, og i øget risiko for at blive udsat for vold og misbrug. De områder, der blev hårdest ramt af orkanen var i forvejen de højeste prævalenser af børn, der levede i splittede familier, børn, der ikke boede hos deres forældre samt børn, der blev udsat for vold og misbrug.

Haiti er et af verdens fattigste lande, og over 30.000 mennesker boede, da orkanen ramte, stadig i midlertidige lejre efter det voldsomme jordskælv i 2010 - i boliger, der ikke var egnede til at modstå en orkan af Matthews størrelse. Mere end 300 skoler er ødelagt eller svært beskadigede og det samme gælder madlagre og høstudbytte i mange områder. Mange børn havde mistet ejendele heriblandt bøger, uniformer og andet skolemateriale.

Siden orkanen ramte Haiti har flere end 3.000 Røde Kors frivillige i det lokale Røde Kors selskab hjulpet med at evakuere indbyggere og sikre lægehjælp, rent drikkevand og husly til de børnefamilier, der er ramt af ødelæggelserne, og vi hjælper fortsat der, hvor behovet er størst.