Yemen

Yemen er et af den arabiske verdens fattigste lande og står for øjeblikket overfor enorme humanitære udfordringer. Konflikten i Yemen har skabt en af de største humanitære kriser i verden lige nu. Der foregår både kampe på jorden og luftangreb, som har resultereret i civile dødsfald og ødelæggelse af hjem, markeder og anden offentlig infrastruktur. Selv før borgerkrigen brød ud i 2015 var Yemen et af de fattigste lande i den arabiske verden, og landet er rangeret som nr. 168 ud af 188 på FN’s udviklingsindeks. Situationen er blevet forværret af borgerkrigen. Over to millioner mennesker er drevet på flugt fra deres hjem, 18 millioner mennesker har behov for fødevarehjælp, og tæt på en halv million børn er akut underernærede.

Yemens sundhedsmæssige infrastruktur er hårdt ramt af de to års krig, som har medført mangel på grundlæggende sundhedsydelser: lægemidler, medicinsk udstyr og personale. Kun 45 procent af landets sundhedsfaciliteter er i dag funktionsdygtige, heraf mange med stærkt reduceret kapacitet. Når manglende adgang til nødvendig medicin og sundhedsydelser kommer oven i en situation med alvorlig underernæring medfører det flere, forværrede sygdomsforløb og dødsfald. 

14,8 millioner mennesker i Yemen mangler adgang til basale sundhedsydelser og nødvendig medicin. 8,8 millioner af disse bor i særligt underforsynede områder. Livsvigtig medicin til mennesker med kroniske sygdomme er en alvorlig mangelvare, og prisen på den medicin, der findes i landet er steget voldsomt.

Røde Kors i Danmark arbejder sammen med Yemen Røde Halvmåne for at bidrage til fattigdomsreduktion og bæredygtig udvikling i landet, gennem at styrke lokalsamfunds modstandsdygtighed og støtte lokale myndigheder i at bedre kunne yde basale tjenester til befolkningen.

Med hjælp fra Foreningen Roskildefonden og Toyota Fonden har Røde Kors kunne redde liv og hjælpe mennesker i Yemen.

Fonde

Foreningen Roskilde Festival

Toyota-Fonden

Kontakt fondskoordinator

Anders Skjelmose

Landekoordinator – MENA, International Afdeling
Tlf: +45 35299416
E-mail: anskj@rodekors.dk