Med støtte fra 15. juni Fonden er det blevet muligt at udvikle et havemiljø omkring Røde Kors’ Landskontor og nye Frivillighus. Visionen er at bringe naturen og Røde Kors’ frivillige arbejde sammen i et ellers traditionelt bymiljø.

Projektet er et samarbejde med ’Art Rebels’ - et kreativt fælleskab, der arbejder med anderledes og kreative løsninger baseret på deres brede netværk af talenter indenfor design, kunst og kultur. Haven skal give mulighed for at fremme det lokale natur- og friluftsliv og bringe frivillighusets visioner og brede brugere sammen. Dette i form af en møbleret og anvendelig by have placeret geografisk midt imellem Blegdamsvej og Fælledparken.

I haven får Røde Kors’ frivillige, brugere og medarbejdere mulighed for at mødes på tværs af organisationens aktiviteter. Samtidig skal den forbedre muligheden for, at de besøgende kan bruge et naturområde i byen til udvikling af Røde Kors’ frivillig aktiviteter eller blot til at nyde en pause i grønne omgivelser. Derudover skal ’Røde Kors Haven’ gøre naturoplevelser tilgængelig for særligt organisationens primære målgruppe bestående af sårbare og socialt udsatte borgere, og via haven give dem mulighed for at få øjnene op for naturens mange muligheder.