KUSINTHA

Malawi har store udfordringer med HIV, analfabetisme og hungersnød. Lige nu sulter 6,5 millioner mennesker på grund af tørke og oversvømmelser. De står midt i den værste sultkatastrofe i årtier. Sulten går værst ud over børnene, der ofte lider af fejl- og underernæring. Rejsen i maj 2018 til Malawi blev starten på et femårigt partnerskab, hvor Christian og Lisette flere gange skal besøge landet for at følge med i den forandring, som partnerskabet skaber for befolkningen.

Kusintha betyder forandring på Chichewa og tales i Malawi. Og netop forandring vil Christian og Lisette være med til at skabe.

 

Et par dage i Mtuka, Malawi

Vi vil skabe store forandringer

Kusintha er et 5-årigt initiativ startet af Christian Bitz og kæresten Lisette Rützou i samarbejde med Røde Kors. Kusintha betyder forandring på Chichewa, der tales i Malawi. Og det er netop forandring, Christian og Lisette ønsker at skabe.

”Flere af de ting, som vi betragter som helt elementære i vores hverdag er langt fra givet i Malawi – f.eks. adgang til varieret og nok mad, skolegang og helt basal pleje. Så der er nok af udfordringer at tage fat på,” siger Christian.

Christian vil bruge inspirationen fra turen til at samle penge ind til det hårdt trængte land. Pengene til nødhjælpen skal blandt andet komme fra en ny produktserie, kaldet Kusintha, som skal sælges til fordel for projektet.

Kusintha er et samarbejde mellem Røde Kors og Christian Bitz, som sigter efter at skabe forandring i Malawi. Samarbejdet gælder i 5 år og målretter sin støtte til Malawi's mange udsatte mennesker. For hver krone der bliver indsamlet kan Røde Kors f.eks. give et måltid mad til et sultent barn. Og Christian har klare ambitioner for samarbejdet. Han vil indsamle minimum 1.250.000 kr.

"Jeg tror og håber inderligt på, at vi sammen kan være med til at gøre en forskel for så mange som muligt. Jeg har i 2014 set, hvordan Røde Kors’ projekter skaber et bedre liv for udsatte i Rwanda, og jeg ser derfor frem til løbende at bidrage til projekterne i Malawi,” siger Christian.

Følg med på IG: Kusintha_Malawi  #Kusintha #Forandring #Malawi

Læs mere om Christian og Lisettes aktiviteter på kusintha.dk

STØT NU