DSV & Røde Kors

DSV og Røde Kors samarbejder for at hjælpe udsatte mennesker overalt i verden. Samarbejdet indbefatter både, at DSV stiller et lager til rådighed for Røde Kors’ katastrofeudstyr, samt en årlig donation til udvalgte humanitære indsatsområder rundt om i verden.

Røde Kors x DSV

Fra lageret i Roskilde kan Røde Kors i Danmark indsætte tre forskellige størrelser af base camps, der kan skaleres op alt efter behov i katastrofeområdet. Den mindste camp kan huse 10-20 og den største camp 20-100 nødhjælpsarbejdere. Ud over materiel til base camps, opbevares også udstyr til en IT- og telekommunikationsenhed, en nødhjælpsuddelingsenhed og en logistikenhed.

På lige fod med aftalen om opbevaring af udstyret fra lageret i Roskilde åbner DSV op for et strategisk samarbejde omkring Røde Kors i Danmarks internationale projekter. Støtten omfatter donationer og logistikløsninger samt adgang til ekspertise og rådgivning i lokale og globale projekter. Samtidig er aftalen rullet ud i DSV med en opfordring til, at DSV-landene også støtter deres lokale Røde Kors-organisation.

CEO I DSV, Jens Bjørn Andersen, siger om aftalen: ”DSV har gennem længere tid søgt et samarbejde med en velgørenhedsorganisation, og valget er faldet på Røde Kors, fordi vi føler, at vi her kan være med til at gøre en forskel med det, som vi kan bidrage allerbedst med – nemlig transport og logistik. Ligesom DSV er Røde Kors en international organisation, og derfor vil vi kunne understøtte Røde Kors overalt i verden. Det ser vi meget frem til.”