”Vi vil bare gerne bo et sikkert sted.”

Haider og hans familie bor i en vejtunnel tæt på byen Sinjar i det nordlige Irak.Joe Cropp IFRC2

Her har de boet, siden de måtte flygte fra deres hjem i Mosul, da bomberne begyndte at regne ned over byen. Sammen med tusindvis af andre familier flygtede de med livet i hænderne. Uden at have et sted at flygte hen.

Nu bor Haiders familie i tunnelen. Med de ganske få ejendele, de kunne nå at få med sig under flugten, har de forsøgt at skabe sig et hjem lige dér midt i betonen.

Med simple presenninger og et par madrasser, de har fået doneret, har de gjort deres bedste for at gøre livet i tunnelen tåleligt. Men livet på flugt har sat sine spor. Ikke mindst på børnene.

To af Haiders børn er blevet syge, og familien er desperat for at komme i sikkerhed. De frygter for, hvad der venter dem udenfor betonmurene. Og de frygter for, hvad der sker, hvis de bliver.

”Vi vil bare gerne bo et sted, hvor vi kan føle os sikre. Og hvor børnene kan få den hjælp, de har brug for,” fortæller Haider.

Tusindvis af familier som Haiders er i dette øjeblik på flugt fra blodige kampe i Irak og i Syrien. Snart står vinteren for døren, og med din støtte kan vi hjælpe dem til at modstå kulden.

I Syrien er det vores mål at uddele vinterpakker til 50.000 familier på flugt. En vinterpakke består af underlag, madrasser og tæpper til en hel familie og koster 600 kr.