Syrien

Krigen i Syrien har tvunget 11 millioner mennesker på flugt. 4 mio. syrere er flygtet ud af landet til nabolande som Tyrkiet, Libanon og Jordan, mens 7,6 mio. mennesker er internt fordrevne - mange af dem fanget i krigszoner uden adgang til mad, vand, medicin og lægehjælp. Halvdelen af krigens ofre er børn, der risikerer alvorlige psykiske traumer efter mere end fire års blodig krig.

 

Irak

3,2 millioner mennesker er på flugt fra interne kampe og overgreb i Irak. Mange familier bor under primitive forhold uden adgang til vand, mad og andre basale fornødenheder. En stor del af de internt fordrevne opholder sig i den nordøstlige del af landet, der i forvejen huser 250.000 syriske flygtninge. Ifølge FN har 4,4 mio. irakere brug for fødevarehjælp.

 

Sydsudan

Interne kampe har sendt 2,2 mio. mennesker på flugt, hvoraf 1,6 mio. mennesker er internt fordrevet i landet. Sydsudan er i forvejen plaget af stor fødevareusikkerhed, og ifølge FN har 4,6 mio. mennesker brug for akut fødevarehjælp. I de mest udsatte områder er hvert tredje barn under 5 år akut underernæret.

 

Yemen

Blodige kampe i Yemen har kostet 4000 mennesker livet siden marts. 1,3 mio. mennesker internt fordrevet i landet. Ifølge FN har 21 millioner mennesker, 80% af landets befolkning, brug for humanitær hjælp.

 

Den Centralafrikanske Republik

Gennem to år har konflikten i CAR tvunget En million mennesker på flugt fra deres hjem. Ifølge FN er halvdelen af befolkningen afhængig af humanitær hjælp - heraf 1,2 mio. mennesker, der har brug for fødevarehjælp.

 

Den Demokratiske Republik Congo

En årelang væbnet konflikt og generel ustabilitet i regionen har skabt en af verdens mest kompleke og langvarige humanitære kriser. 2,7 mio. mennesker er på flugt internt i landet, mens flere end 500.000 mennesker er flygtet til lande som Uganda, Congo og Burundi.

 

Somalia

To årtiers blodig borgerkrig og politisk ustabilitet har tæret hårdt på civilbefolkningen. En million mennesker er fordrevet fra deres hjem, og mange lever uden adgang til rent vand og mad. 730.000 mennesker har brug for akut fødevarehjælp, og ifølge FN er 203.000 børn akut undernærede.

 

Nepal

To voldsomme jordskælv i foråret har skabt massive ødelæggelser og slået flere end 8000 mennesker ihjel. Lige nu kæmper landet for at komme på fode igen. Fler end 600.000 huse er blevet jævnet med jorden. Tusindvis af familier i nogle af Nepals fattigste regioner mangler stadig husly.

 

Myanmar

Kraftige oversvømmelser og jordskred henover sommeren har berørt 1,6 mio. mennesker i Myanmar. Tusindvis af familier har mistet deres hjem, og 450.000 mennesker har brug for fødevarehjælp efter store arealer med rismarker og andre afgrøder er blevet ødelagt i oversvømmelserne.