Irak ramt af jordskælv!

Søndag aften ramte et kraftigt jordskælv på 7.3 på Richter-skalaen grænsen mellem Irak og Iran. Flere end 300 børn og voksne meldes dræbt og tusindvis er sårede.
 
 

Røde Kors-frivillige er lige nu i gang med at redde overlevende ud af murbrokkerne. Vi giver lægehjælp til de sårede og sikrer telte, tæpper og anden helt basal nødhjælp til de mennesker, der har mistet deres hjem.

Tak for din støtte til hjælpearbejdet!

Røde Kors hjælper i forvejen i Irak

Efter voldsomme kampe og angreb i Irak de seneste år er i alt 3.1 millioner mennesker drevet på flugt i hele landet.

800.000 af dem befinder sig uden for Mosul og venter på, at de igen kan vende hjem.

Men efter tre år med kampe i byen er der ikke meget by at vende tilbage til længere. Infrastrukturen er ikke eksisterende, og det er svært at bevæge sig rundt på veje og gader, der er fuldstændig ødelagte.

Samtidig er det også for farligt at bevæge sig frit rundt.  Mosul er fyldt med både tusindvis af lig og ueksploderede rester fra kampene, som først skal fjernes.

Genetablering af adgang til rent vand er desuden en hovedprioritet for at undgå sygdomme som følge af mangel på rent vand. 

Sådan hjælper vi flygtninge og internt fordrevne i Irak

Røde Kors står for at koordinere den store hjælpeindsats i det nordlige Irak. Vores frivillige fra Irakisk Røde Halvmåne kæmper for at hjælpe tusindvis af familier med mad, medicin, rent vand og husly.

Vi er også til stede med lægehjælp til de mange syge og sårede, der stadigvæk har brug for hjælp.

Og så underviser vi befolkningen i, hvordan de skal forholde sig, hvis de støder på uaffyret rester fra kampene som f.eks. bomber og granater.

Støt hjælpearbejdet i Irak